0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 10. 2022

Countdown (2019)

Tahle mobilní aplikace vám ukáže, kolik že vám zbývá času, než zemřete. Běda však, jestli se pokusíte svůj osud oklamat!

Zdravotní sestra Quinn se seznámí s mladým pacientem, který právě vyvázl z těžké autonehody a čeká na operaci. Ten jí řekne o podivné smrti své přítelkyně a ještě podivnější mobilní aplikaci, která vám údajně ukáže, kolik vám zbývá času, než zemřete. Quinn si ze zvědavosti aplikaci stáhne a dozví se, že jí zbývají dva dny života. Zpočátku to bere jen jako žert, ovšem jen do chvíle, kdy i pacient Evan zemře za podivných okolností a ona sama obdrží zprávu, že porušila pravidla aplikace. Od té chvíle začne mít děsivé vidiny a smrt jí dýchá na záda, na každém jejím kroku. Pokusí se vyhledat pomoc, ovšem démon Ozhin je mistrem lží a klamu, který oběti nenechá jen tak uniknout ze svých spárů…



Český název: Stáhni a zemřeš

Režie: Justin Dec

Rok výroby: 2019

Délka: 91 min

Země: USA

 

Hrají:

Elizabeth Lail...(Quinn Harris)

Talitha Eliana Bateman...(Jordan Harris)

Jordan Calloway...(Matt Monroe)

Peter Facinelli...(Dr. Sullivan)

P.J. Byrne...(otec John)

...a další


Přestože tento film zrovna dvakrát originalitou nehýří, nemůžu říci, že bych se u jeho sledování nějak zvlášť nudil. Mezi TOP roku 2019 však zcela jistě nikdy patřit nebude. Jde o takový mix Nezvratného osudu, Kruhu a jim podobným. I zde je touha změnit svůj osud a oklamat smrt (no tady spíše démona) a místo vražedné kazety tu máme mobilní aplikaci. V dnešní moderní době, která podobným filmům přímo nahrává, existuje však už tolik podobných filmů, že se jimi mnoho lidí již „přejedlo“ a já se jim na druhou stranu ani nedivím.

 

Sociální sítě jsou zlo, sám je využívám minimálně, každopádně jsou dnes pro spoustu lidí hlavní náplní jejich asi jinak nudného života. Ale pojďme k samotnému filmu. Ten si na sebe docela vydělal, takže bych se ani nedivil, kdyby za pár let vzniklo pokračování, ovšem nejsem si už tak jistý, zda by to mělo nějaký smysl (samozřejmě kromě peněz). Je nám zde nabídnuto několik zajímavých úmrtí – nebo lekacích scén, ale tvůrci se na můj vkus drželi dost při zemi. Chtělo to více brutality, násilí, pestřejší mordy, to ovšem zřejmě nedovoloval celkový rating a přístupnost.

 

Atmosféra samotná tu a tam vyčarovala celkem zajímavou podívanou, ovšem šlo jen o několik záblesků ve tmě (nezapomenutelná je snad jen scéna z nemocničního WC). Postavy byly kapitolou samy o sobě – hlavní hrdinka celkem v pohodě (Elizabeth Lail je sympatická ženská), ale všechny až na jednu byly tuctové – nezajímavé. Tedy až na kněze Johna. Ten potetovaný brýlatý nerd si mě dokázal získat na svou stranu a vypotil i několik slušných hlášek. Nebýt jeho asi bych se přikláněl spíše k podprůměrnému ohodnocení. Stáhni a zemřeš tak koketuje s pomyslnou hranicí podprůměru a průměru. Každopádně vím, že si nikdy nebudu stahovat žádnou pochybnou aplikaci do mobilu! 


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat