0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 2. 2022

VFW (2019)

Staří váleční veteráni v čele se Stephenem Langem musí čelit útokům agresivních gangsterů a bandě feťáků… 

Majitel baru V.F.W. Fred zrovna slaví narozeniny, společně se svými hosty a přáteli válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard, jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze. Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty…



Režie: Joe Begos

Rok výroby: 2019

Délka: 92 min

Země: USA

 

Hrají:

Stephen Lang...(Fred)

William Sadler...(Walter)

Fred Williamson...(Abe)

Tom Williamson...(Shaun)

Sierra McCormick...(Lizard)

Travis Hammer...(Boz)

David Patrick Kelly...(Doug)

...a další


Před začátkem sledování tohoto filmu, se pohodlně usaďte, vypněte mozek a užijte si tuto místy až brutální podívanou. Moc nepřemýšlejte nad tím, co se odehrává na obrazovce před vámi, mohli byste si ublížit. Joe Begos totiž točí dost specifické filmy, kde logika nemá moc prostoru, za to se v nich nešetří krví, brutalitou, gore scénami a drogami. Od této chvíle si budete více vážit všech těch starých páprdů, kteří vám lezou na nervy v obchoďáku nebo v čekárně u doktora. Ne každý z nich totiž patří do starého železa a mají ledasco už za sebou. Bůh ochraňuj všechny, kteří jim dovolí zavzpomínat na staré zlaté časy!

 

Kostra příběhu je strašně jednoduchá, mnozí by si řekli, že až zbytečně přímočará, ale nenechte se mýlit. Tahle bandička bývalých vojáků z Vietnamu a Korey totiž nezapomněla na to, jak bojovat o vlastní přežití. Což na vlastní kůži pocítí banda feťáků co má místo mozku rozmixovanou zeleninu a rádoby drsní gangsteři. Obě skupiny dokáží bez milosti zabíjet i přijímat rány a že to bude bolet. Krev začne stříkat na všechny světové strany hned po pár minutách, useknuté končetiny, rozdrcené či ustřelené hlavy taky nebudou chybět. Milovníci brutality a gore si tu určitě přijdou na své. Většina postav sice moc sympatií nepobrala a jsou tu spíše jen do počtu, ale najdou se mezi nimi i světlé výjimky.

 

A hlavně staříci mají v zásobě spoustu zajímavých hlášek či témat na rozebírání (děvčata prominou, ale hlavním tématem jsou jejich dolní partie, ochlupení a párátka). Některé hlášky si budu ještě dlouho pamatovat. Mimo to se tvůrcům podařilo dát dohromady i celkem slušnou partičku herců, kteří podali slušné výkony. Stephen Lang je zárukou sám o sobě a byl to právě on, kdo táhl celý film. Zahanbit se ale nenechali ani William Sadler nebo Fred Williamson, jen škoda že David Patrick Kelly tu nedostal moc prostoru. Z opačné strany mě zaujala jen vražedkyně Dora Madison, zbytek byl dost nevýrazný.

 

VFW je celkem nekompromisní krvavá řežba, kterou určitě můžu doporučit. Zvláště pak milovníkům brutální podívané. Má to sice i pár slabších míst, ale nad tím dokážu protentokrát mávnout ruku. Dostal jsem přesně to, co jsem od toho očekával a nad příběhem samotným si hlavu rozhodně lámat nebudu.


Hodnocení:

60%

Žádné komentáře:

Okomentovat