0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 2. 2022

Mississippi River Sharks (2017)

Mississippi se pod útokem hejna žraloků býčích zbarví do ruda…

Hejno agresivních žraloků býčích se vydává proti proudu řeky Mississippi, aby zde nalezli nový zdroj potravy. Ten se jim zde přímo nabízí v podobě turistů na výletní lodi, či o kus dál nic netušících obyvatel malého městečka, kde se zrovna koná každoroční soutěž (rodeo) v rybolovu. Přijela i velká filmová hvězda Jason London, aby zde propagoval svůj nejnovější žraločí film. Přestože počet obětí začne rapidně stoupat, starosta města nehodlá v žádném případě soutěž přerušit. Jason hodlá coby hrdina a filmová hvězda pomoci, ale ukáže se, že je spíše na obtíž. Naštěstí je tu studentka Tara se svým otcem Rayem a její dva kamarádi, kteří se i přes řadu překážek pokusí o nemožné…



Režie: Misty Talley

Rok výroby: 2017

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Cassie Steele...(Tara)

Tahj Vaughans...(Eric)

Dean J. West...(Wyatt)

Michelle West...(Allison)

Miles Doleac...(Ray)

Jason London...(Jason)

...a další


vcelku zábavnou scifi-hororovou komedii. Když jsem uviděl počáteční útok žraloků na výletní loď, měl jsem chuť to rovnou vypnout. Digitální žraloci nevypadali sice úplně nejhůř, ale měl jsem za to, že půjde jen o další ztrátu času. Ovšem tentokrát jsem se docela mýlil. Tvůrci potažmo samotná režisérka to pojali s nutnou dávkou humoru a pokud budete ochotní přistoupit na jejich absurdní formu zábavy, budete nakonec jakžtakž spokojeni stejně jako já.

 

Počet mrtvých byl celkem obstojný a většina z nich probíhala dosti ujetým způsobem. Nešlo jen o cákance digitální krve (jasně i to se tu objeví), ale i řadu neskutečně bizarních situací (chlápek trčí až po kotníky v žraločí tlamě, z posledních sil se vypotácí na silnici, kde žraloka přejede auto a milý chlapík to přežije…), nesmí chybět ani gumové končetiny, digitální výbuchy, pěkná děvčata (ovšem bez nahoty), nebo morbidní nechtěné úmrtí při záchraně či úprků napadených. Černý humor tu stříká na všechny strany – někdy to bylo vážně vtipné, jindy trapné, já se ale bavil.

 

Jason London si tu zahrál i se svým dvojčetem Jeremym – jak jinak než sám sebe. Podal slušný výkon, byl určitě oživením – no tentokrát však nebyl hlavním tahounem filmu. Tím byl samotný scénárista a jeho bláznivá představivost. Většina žraločích céček vyhoří právě na debilním scénáři, ovšem když to neberou vážně ani tvůrci ani diváci a obě strany se u toho dokáží pobavit, je to jen a jen dobře. Jasně záleží na tom, co je pro vás vtipné a co vyloženě trapné.

 

Mississippi River Sharks coby televizní záležitost neurazí a v mých očích nejde ani o vyloženou ztrátu času. Dá se tu narazit na pár vtipných momentů stejně jako na trapnou „škváru“, ale to záleží na vkusu každého z nás.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat