0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 2. 2022

Requin, The (2022)

Tropická bouře a hladoví žraloci dokáží znechutit dovolenou nejen v nádherném Vietnamu…

Jaelyn nedávno potratila a psychicky se zhroutila. I z toho důvodu se s manželem Kylem rozhodnou pro dovolenou ve Vietnamu, aby se pokusili zachránit manželství, načerpali novou sílu a upevnili svůj vztah. Jenomže během jedné noci přijde silná tropická bouře, která smete jejich bungalov a silný proud je unese na širé moře. Kyle si navíc ošklivě poraní nohu a kolem začnou kroužit hladoví žraloci. Záchrana i pevnina jsou daleko a tak boj o přežití může začít…



Režie: Le-Van Kiet

Rok výroby: 2022

Délka: 89 min

Země: USA

 

Hrají:

Alicia Silverstone...(Jaelyn)

James Tupper...(Kyle)

...a další


Jestliže tohle byl pro mnohé jeden z prvních očekávaných thrillerů/hororů tohoto roku, tak to asi byla spousta lidí následně dost zklamána. Nesliboval jsem si od toho naprosto nic a svým způsobem jsem vlastně ani nic nedostal. Jde o takový podprůměrný a hlavně dost neškodný žraločí kousek, který příliš záživné podívané nenabídne. Tedy jak se to vezme. Já si totiž začátek docela užíval hlavně tedy z cestovatelského hlediska, protože lokalita kde se natáčelo, byla nádherná. Příroda, hotelový resort, památky – jo to bylo super.

 

Jenže čas začal plynout a slibovaný shark attack pořád nikde. Určitě bych se ocitnout v kůži těch manželů nechtěl, nicméně když už bych z televize věděl o blížící se bouři, asi bych přijal nabídku k přestěhování z chatrného bungalovu. Následná půlhodinka nám přinese jen trápení na širém moři a narůstající napětí mezi ústřední dvojicí. Ta ženská byla chvílemi vážně na ránu a být tam s někým takovým, asi bych jí utopil sám. Alicia Silverstone se protivné manželky zhostila jakžtakž, ovšem když jsem uviděl po dlouhé době její vzhled, dost jsem se zhrozil. Kdysi to byla múza mého mládí – nu věk nezastavíš.

 

Samozřejmě u takových filmů nesmí chybět několik špatných rozhodnutí, které byste zřejmě s čistou hlavou nikdy neudělali, ale čert ví, jak bychom se zachovali pod takovým tlakem a stresem. Bohužel na žraloky si počkáme více jak hodinu, což bylo vzhledem k celkové délce filmu dost zvláštní a nemilé. Jenže brzy jsem pochopil proč. Digitální žraloci moc půvabu nepobrali a vlastně se před kamerou ani moc neohřáli. Tady byl hlavní kámen úrazu – jejich útoky – hlavně tedy později na ženu (chudák chlap) byli dost nepřirozené, triky hrozné a způsob jejich eliminace víc než úsměvně trapný. Znovu jsem se musel podívat, jestli tohle nevzešlo z dílny Asylum nebo Nu image, protože scénka s vrtulí či kotvou mi je dost připomínalo. Tohle se tvůrcům vážně nepovedlo.

 

Přitom se z toho dalo vytěžit mnohem více. Našel jsem tu několik zajímavých momentů, příroda byla nádherná, ale u  při sledování filmu jako celku jsem se moc nebavil. Navíc jsem během filmu začal být na hlavní hrdinku dost alergický.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat