0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 2. 2022

Sky Sharks (2020)

Oblohu ovládnou zmutovaní létající žraloci a zombie náckové. Ujetá hororová komedie, tentokrát z Německa…

Během 2. světové války pracoval doktor Richter společně se svým kolegou Kammlerem na ďábelském projektu, který měl pomoci Hitlerovi vyhrát válku. Jejich tajný experiment spočíval v tom, že dokázali geneticky zmutovat žraloky, kteří za pomocí speciálního vybavení dokázali létat a co víc, byli řízeni oživlými těly mrtvých nacistických vojáků. Jenomže válka skončila dřív, než svůj výtvor dokázali naplno využít a tak zmizel do zapomnění. Richter mezitím přešel na druhou stranu a společně se svými dcerami Diablou a Angelique nyní po tolika letech musí čelit, svému děsivému tajemství. Tým geologů totiž objevil na Antarktidě starou nacistickou laboratoř a zrůdné jednotky se daly do pohybu. Nedají se ovládat ani zastavit a začnou útočit po celém světě. Nikdo před nimi není v bezpečí ani na zemi ani ve vzduchu. Richter s touto možností celý život počítal a tak má záložní plán. Času je však málo a nepřítel má rovněž „pár es v rukávu“…



Režie: Marc Fehse

Rok výroby: 2020

Délka: 102 min

Země: Německo

 

Hrají:

Thomas Morris...(Dr. Klaus Richter)

Eva Habermann...(Diabla Richter)

Barbara Nedeljáková...(Angelique Richter)

Tony Todd...(Major General Frost)

Asami...(Dr. Fumiko Katsube)

Robert LaSardo...(otec Rodriguez)

...a další


V Německu netočí šílené filmy jen Uwe Boll, ale jak vidno přibyl mu zdatný konkurent. Marc Fehse si k tomuto filmu napsal i sám scénář, dokonce byl částečně financován i za pomoci platformy Kickstarter, kde se na něj skládali fanoušci. Pokud máte rádi ujeté trashe, splattery -bizarní zápletky, nekompromisní řežbu, černý humor, silikonové poprsí, zombie nácky, litry digitální krve a slušnou porci gore – tato céčková německá hororová komedie, by mohla být právě pro vás. Téměř po celou dobu jsem nestačil zírat, cože se to odehrává před kamerou za ujetou podívanou. Některé scény či hlášky mi ještě na hodně dlouho utkví v paměti.

 

Pokud jste se až dosud báli létat, tak tohle vám na odvaze asi moc nedodá. Jsou zde totiž k vidění dvě naprosto luxusní a hlavně pěkně krvavé pasáže, kdy létající žraloci a jejich nemrtvé obsluhy doslova zmasakrují celé letadla, posádku, pasažéry a že jim neunikne opravdu nikdo, to vám můžu zaručit. Stejně jako to, že to většinu hodně bolelo. Navíc mě přešla i chuť, si někdy zasouložit v letadle. Morbidních nápadů měl režisér opravdu hodně a moje zvrácené libido dostávalo pořádně zabrat. Jen byla velká škoda, že hodně efektů mělo poněkud mizernou úroveň.

 

Objevila se tu i celá řada známých tváří. Většina z nich tu sice měla malé role (Tony Todd, Robert LaSardo, Asami,…), ale jejich přítomnost určitě potěšila. Více prostoru tu již dostala slovenka Barbara Nedeljáková, kterou si bude nejspíš pamatovat z filmu Hostel. Pořád je to celkem atraktivní baba, bohužel zde hrála hlavní prim její filmová sestra Eva Habermann. Ne že by si vedla nějak špatně, ale už se na ní docela podepsaly roky. Obě dámy se však pokoušely udržet krok s hlavními ozdobami filmu (zmutovaní žraloci a zombie náckové). Jistou pozornost si zaslouží i neméně ujetá fiktivní konzolová hra Sky Frogs, kterou tu pořád propagovali – nahotinky nechybí ani tam.

 

Opravdu zvláštní morbidní leč humorná podívaná, která rozhodně dokázala upoutat mou pozornost. Otázkou je, jaký udělá dojem na vás. Má to několik opravdu povedených pasáží, občas to trochu skřípe, některé efekty / momenty jsou super, jiné tragické.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat