0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 2. 2022

Dam Sharks (2016)

Žraloci býčí coby konkurenti bobrů ve stavění hrází. Ti ovšem používají raději části lidských těl…

Během prudké bouře, se vydá hejno býčích žraloků proti proudu řeky a začnou napadat, nic netuší obyvatele nedalekého městečka, stejně jako skupinku mladých firemních zaměstnanců, kteří se zde v rámci teambuildingu účastní společenských aktivit se svým šéfem Tannerem. Dokonce si z mrtvých těl začnou stavět provizorní přehradu. Zastavit se je pokusí mladá policistka Kate a starousedlík Carl, ovšem dokáží to dřív, než se celá řeka zalije krví nic netušících obětí?



Režie: James Kondelik, Jon Kondelik

Rok výroby: 2016

Délka: 83 min

Země: USA

 

Hrají:

Jessica Blackmore...(Kate)

Robert Craighead...(Carl)

Ashton Bingham...(Nate)

Kabby Borders...(Joline)

Neka Zang...(Stella)

Jason London...(Tanner Brooks)

...a další



Syfy si pro nás tentokrát připravila další z řady céčkových žraločích kousků, jejichž kvalita není moc valná, přesto to tentokrát není úplný paskvil. Jasně, je zde hromada ujetých a přemrštěných situací, ale z dílny této nechvalně proslulé společnosti jsem už viděl mnohem horší kousky. Člověk až žasne, co se zase urodilo v hlavách chorých tvůrců. Tentokrát se kromě samotných diváků budou divit hlavně chudáci bobři – protože jim do řemesla budou fušovat žraloci. Stavění přehrady ze dřeva a částí lidských těl? To jako vážně?

 

Digitální žraloci sice moc krásy nepobrali, ale vyložená katastrofa to taky nebyla. Viděl jsem už mnohem horší. Navíc býčí žraloci skutečně dokáží přežít i nějaký ten čas ve sladké vodě a tyhle bestie měly vážně velký apetit. Počet obětí je uspokojující, dočkáme se i nějakého toho gore ne jen zbarvené vody do ruda, dokonce lze narazit i na několik pokusů vytvořit i nějakou tu ponurou atmosféru – takže z mého pohledu jsem tento film dokázal „přežít“ i bez sebezapření. Je tu samozřejmě hromada nelogických kiksů, občas to sklouzávalo spíše k parodii (zvláště smrt některých postav), ale i nad tím se dá mávnout rukou. Pokud jste tedy dopředu smířeni s tím, že se budete dívat na céčkový brak a ne na oscarový kousek.

 

Herecké výkony některých aktérů taky nebyli vyloženě špatné, hlavní ženská hrdinka byla celkem sympatická, starý pardál Carl si taky získal pár plusových bodů za svoje hlášky, no a Jason London v roli protivného šéfa společnosti, byl taky celkem přesvědčivý. Takového debila bych těm žralokům hodil do tlamy sám. Jen škoda, toho bizarního závěru. Co se ale žraločí tématiky týče, tento film si možná pár příznivců najde. Když už nic jiného – tak scény s provazem přes řeku a mileneckou dvojicí či sjezd řeky na gumových člunech si vaši pozornost zaslouží určitě.

 

Dam Sharks coby televizní záležitost asi moc velkou masu lidí neoslní, ale vyložená tragédie to taky není. Jako taková céčková oddechovka pro mrazivé víkendové odpoledne, to ale bodlo. Podprůměrná leč určitě ne odpadní záležitost.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat