0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 3. 2021

D-War (2007)

"Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází!"


Každých 500 let se na Zemi narodí dívka, které se dostane zvláštní pocta. Pocta, která ji však bude stát její život, pro něco mnohem vznešenějšího. Jednou za oněch 500 let je totiž odměněn bájný tvor (obří had) z legend Imoogi za své dobré skutky tím, že se z něj může stát nebeský drak. Musí však na Zemi najít onu dívku, která v sobě ukrývá sílu Yuh Yi Joo. O tento dar však od nepaměti usiluje i jeden zlý Imoogi – Buraki, který k nalezení dívky využívá svou temnou armádu. Tentokrát padla volba na mladou Sarah, která žije v Los Angeles a o svém daru nemá ani tušení. Buraki a armáda jeho stoupenců je jí však již na stopě a jediný kdo jí může pomoci, je mladý novinář Ethan, který byl vyvolený k tomu, aby dívku i sílu Yuh Yi Joo ochraňoval. Ethana i Sarah totiž pojí jejich minulé životy (reinkarnace) posledních vyvolených, jenž se před 500 lety postavili svému osudu…




Český název: Dračí války

Režie: Hyung-rae Shim

Rok výroby: 2007

Délka: 107 min

Země: Jižní Korea

 

Hrají:

Jason Behr...(Ethan Kendrick)

Amanda Brooks...(Sarah)

Robert Forster...(Jack)

Craig Robinson...(Bruce)

Aimee Garcia...(Brandy)

...a další


To jsem zase takhle jednou dostal chuť si pustit nějaký ten asijský kousek a náhodná volba mi do cesty přinesla tento film. Směsice akčního fantasy hororu mi rozhodně nevadila, navíc strohý obsah filmu nevypadal na první pohled zas až tak špatně. Ve skrytu duše jsem tak nějak doufal, že by mohlo jít o něco podobného, jako nám nabízí třeba Gojira série. Bohužel jsem však dost spletl a popravdě z tohoto filmu zrovna moc nadšený nejsem. A to i přesto, že do něj jeho tvůrce (režisér a scénárista v jedné osobě) investoval opravdu nemalý peníz. No a jak jsem zjistil, tak si na sebe tento počin i dost solidně vydělal (což opravdu moc nechápu).

 

Celková kvalita filmu totiž moc dobrá není. Hlavně tedy co se samotného příběhu týče. Některé pasáže jsou neskutečně nudné, dá se tu narazit na opravdu velké množství nelogických situací a jediné co jsem dokázal ocenit trochu více, jsou samotné speciální efekty. Ty nejsou zas až tak špatné. Dost mě však iritovala především ona Burakiho armáda rytířů, ještěrů, tvorů s raketomety na zádech – no prostě téměř nezničitelná mašinérie, která ničila všechno nejen v dávné historii, ale víceméně sejmula i půlku Los Angeles. Na opravdový souboj dvou Imoogi si musíme počkat až do samotného závěru. To však neznamená, že by zlý Buraki nějak zahálel. K dílu zkázy přispěl rovněž mírou vrchovatou, nicméně hlavně okolo něj se točila i spousta nelogických prvků v tomto příběhu.

 

Další alfou a omegou byli naši dva hlavní lidští hrdinové. Jejich představitelé mi byli docela sympatičtí, nicméně se v některých chvílích rovněž chovali a rozhodovali jako totální retardi. Ten starý mistr „Jack“ a jeho zvláštní schopnosti byly taky dosti pochybné, ale tak jsme ve fantasy filmu, no ne…Nejvíc pobaví hlavně černý kameraman Bruce a některé jeho hlášky. Co se destrukce týče, tak tady se autor opravdu vyřádil a je jasné, do čeho nateklo nejvíc peněz. Bohužel si myslím, že kdyby stejné úsilí věnoval i do svého scénáře a hlavně celková délka filmu byla tak o půlhodinu kratší, mohl z toho vytěžit mnohem více.

 

Dračí války tak bohužel nenaplnily mé očekávání a přestože nejde o vyloženou ztrátu času, znovu si je už nejspíš nikdy nepustím. I tak se tu dá ale narazit na několik světlých momentů, slušné triky i hudební doprovod.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat