0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 3. 2021

Malibu Shark Attack (2009)

Na Malibu a plavčici Petu Wilson se kromě tsunami řítí i hejno agresivních prehistorických žraloků…


Podzemní zemětřesení způsobí vznik obrovské vlny tsunami, která následně zasáhne pobřeží Kalifornie, zvláště pak pláž Malibu. A aby toho nebylo málo, jsou z hlubin oceánu doslova vysvobozeni prehistoričtí žraloci (šotkové), kteří byli dosud považováni za dávno vyhynulý druh. My máme šanci sledovat osudy několika tamních plavčíků, kterým se sice podařilo s vypětím všech sil zavčasu evakuovat pláž, sami však zůstávají uvězněni ve své hlídkové věži. Tsunami sice stejně jako hrstka jiných nešťastníků přežili, jenomže nyní je všude okolo nich voda kam až oko dohlédne a pod hladinou číhá hejno hladových a vysoce agresivních žraloků. Ti samozřejmě nehodlají o svou kořist přijít jen tak bez boje…



Český název: Útok žraloka

Režie: David Lister

Rok výroby: 2009

Délka: 88 min

Země: Austrálie / Kanada

 

Hrají:

Peta Wilson...(Heather)

Warren Christie...(Chavez)

Jeff Gannon...(Colin)

Chelan Simmons...(Jenny)

Remi Broadway...(Doug)

Sonya Salomaa...(Barb)

...a další


Další z celé řady „céčkových“ žraločích filmů, které většina lidí označuje za odpad či paskvil a přesto se na ně dívají pořád znova. Podobné kousky samozřejmě nikdy nebudou patřit mezi moje TOP ve svém žánru, ale jednu věc u mě vždycky splnit dokáží. Většinou se totiž u nich docela dost nasměji a mnohdy mi i lehce zvednou náladu svou „stupiditou“. Nebylo by navíc od věci ještě zmínit to nejdůležitější – i tento kousek je totiž součástí Maneater Series, které poslední dobou věnuji docela dost pozornosti.

 

Můžou lidé přežít v dřevěné boudě tsunami, když to nevydrží ani silnice či zdi? No podle Amíků (pardón  v tomto případě Australanů) určitě ano! Logiku v těchto filmech jen stěží najdeme, protože u nich prostě neexistuje, ale na to jsme si u nich už zvykli, takže co…Proto se jejich tvůrci alespoň snaží do podobných filmů obsazovat několik známých tváří, aby si vydělali přece jenom nějaké penízky. Taková Peta Wilson už má svá nejlepší léta za sebou a tak bohužel není divu, že hraje v podobných filmech, přestože si i tak myslím, že to nemá zapotřebí (no evidentně v danou dobu měla). Přesto patřila samozřejmě k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Každý se ale musíme nějak živit, no ne…

 

Další ze známějších tváří, jenž se zde objevily Chelan Simmons ráda ukazuje své ženské přednosti, ale tady se zmohla pouze na bolestivé skučení a trapný taneček. Tahle samice mě zklamala asi nejvíc. Co se týká digitálních žraloků, tak to byl vážně hnus velebnosti, zvláště když se několik záběrů neustále opakuje (ale to už není žádná novinka, Syfy, Asylum a Nu Image to dělají pořád). Ale tak co, film místy pobaví svou naivitou a stupiditou, neznechutí úplně a především jsem u něj neusnul. Což je taky důvod, proč tomu dám trošku větší hodnocení, než by si to možná zasloužilo.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat