0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 3. 2021

Warlock III: The End of Innocence (1999)

I Warlock si rád hraje, bohužel na úkor kvality této série…


Mladá žena Kris se po telefonu dovídá šokující zprávu, že se právě stala dědičkou starého domu. Je sice zaskočená, ale konečně se může dozvědět něco o historii své rodiny, protože o své minulosti a předcích neví vůbec nic. Společně se svým přítelem Michaelem a několika přáteli tedy vyráží do chátrajícího domu, který má být na přání města zanedlouho zbourán. Zde se však setkává kromě místního historika (jenž jí volal) i s tajemným architektem Phillipem Covingtonem, který se snaží vetřít do její přízně. Ve skutečnosti jde však o temného čaroděje Warlocka, který má s Kris vlastní pekelné plány. Hlavně tedy potřebuje krev, která ji koluje v žilách. Nebude to však vůbec lehký úkol, protože nejprve musí ovládnout dívčiny přátelé a především i Kris má na své straně ochránce v podobě svých předků…



Český název: Warlock 3 : Konec nevinnosti

Režie: Eric Freiser

Rok výroby: 1999

Délka: 94 min

Země: USA

 

Hrají:

Bruce Payne...(Warlock)

Ashley Laurence...(Kris)

Paul Francis...(Michael)

Jan Schweiterman...(Jerry)

Boti Bliss...(Robin)

...a další


Pokud tohle měla být pocta k desátému výročí původního Warlocka, tak to se tedy zrovna moc nepovedlo. Tohle volné pokračování je totiž bezesporu nejslabším článkem celé série. Je vskutku jiné, se svými předchůdci toho mnoho společného nemá a kdyby se film jmenoval jinak, možná by dopadl o něco lépe. Nejde ani o to, že se hlavní role ujal jiný herec – charismatický slizák Julian Sands tu samozřejmě chyběl, ale Bruce Payne si nevedl zas až tak špatně a byl jakžtakž přijatelnou náhradou. Největším problémem byl však samotný příběh a fakt, že jsem se u sledování filmu převážně nudil.

 

Děj se odehrával především v jednom starém a hnusném domě, no já měl raději ono čarodějovo putování a řádění na různých místech. Navíc bandička jeho mladých potencionálních obětí moc sympatií až na dvě výjimky nepobrala. Hlavní hrdinka Ashley Laurence byla ještě v pohodě i sympatická, stejně jako rádoby čarodějka Boti Bliss (Robin), nicméně zbytek bandy, tak to byla teda jedna velká bída a moc tomu nepomohly ani ty sadomaso hrátky milenecké dvojice.

 

Warlock sám si rád se svými obětmi hrál a nechával je trpět – to by mi taky ani moc nevadilo, jenomže atmosféra měla v sobě tolik nudných momentů, že byla děravá jako cedník a do toho to zmatené pobíhání po domě, mnohdy nic neříkající vzpomínkové scény z minulosti a až směšné finále. Prostě jsem se u toho moc nebavil. Pár světlých okamžiků by se tu našlo, ale ty to nevytáhly ani na průměrné ohodnocení. Bohužel, ale pro mne jde spíše o zklamání a slabé zakončení Warlockovy trilogie.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat