0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 3. 2021

Blood Monkey (2007)

Uprostřed thajské džungle údajně žije chybějící článek evolučního vývoje mezi člověkem a lidoopy.


Uprostřed thajské džungle vede svůj výzkum věhlasný profesor antropologie Conrad Hamilton. Nalezl zde totiž dosud neprobádanou oblast (údolí), ve které by mohl žít nový druh primátu - chybějící článek evolučního vývoje mezi člověkem a lidoopy. Do jeho tábora přijíždí šestice studentů antropologie, aby se zde připojila k původnímu vědeckému týmu a načerpali zkušenosti. K jejich překvapení zde však kromě Hamiltona a jeho asistentky Chenne nikdo jiný není. Navíc se jim nelíbí odtažitý a až panovačný profesorův přístup a tajnůstkaření. Kam se všichni poděli? Šílený Hamilton jim skutečnou pravdu sdělí až poté, co nedobrovolně sestoupí do údolí a studenti se jeden po druhém stávají obětmi krvežíznivých opic, ale i intrik profesora a jeho asistentky…



Český název: Krvežíznivé opice

Režie: Robert Young

Rok výroby: 2007

Délka: 90 min

Země: Thajsko

Alternativní název: Bloodmonkey

 

Hrají:

F. Murray Abraham...(Hamilton)

Prapimporn Kanjunda...(Chenne)

Matt Ryan...(Seth Roland)

Amy Manson...(Amy Armstrong)

Laura Aikman...(Sydney Maas)

Freishia Bomanbehram...(Dani Sudeva)

...a další


Nelichotivé pódium pro nejhorší tři filmy Maneater Series máme prozatím naplněné. Po paskvilech The Hive (2008) a Croc (2007) je tady třetí brak do party. Ti kdo by snad očekávali alespoň béčkovou řežbu partičky studentů a krvežíznivých opic (jak je uvedeno v názvu filmu), tak ti budou opravdu zklamáni. Opice tu k vidění skoro vůbec nejsou, nepočítáme-li jejich stíny, nebo barevný filtr znázorňující jejich pohled a v celé své digitální kráse se vlastně objeví jen na zlomek sekundy v úplném závěru. Což ale bylo jen jedno ze zklamání, kterých je tento céčkový paskvil plný.

 

Tím vůbec největším je samotný příběh. Nejde ani tak o to, že by byl ve své podstatě vyloženě špatný (na papíře), ale jeho přenesení na pomyslné filmové plátno, tak to byla jedna velká tragédie. Máme tu kupu zoufalých a nezajímavých dialogů, hodně slabé herecké výkony většiny zúčastněných, spoustu hluchých míst a na kameru vlastně nic pořádného neuvidíme. Nepočítám-li úvodní chaotický masakr a posléze skon asi nejpěknější holky ze studentek. No to byla jinak partička opravdu k pohledání. Tvůrci se snažili vše zamaskovat za šíleného profesora a jeho drsnou asistentku (té svini bych dal hned jednu ránu), jenomže to byla jen malá náplast na celou tu naservírovanou bídu.

 

Až se divím, že se tomu vůbec propůjčil takový F. Murray Abraham, který svého času patřil k docela uznávaným hercům. Ostatně jak asi tušíte, byl to právě on, kdo byl vlastně nejlepší na celém filmu a zachránil ho od totálního odpadu. Společně s ním potěšili alespoň záběry na nádhernou thajskou krajinu – ten prvotní pohled na údolí byl vážně moc pěkný. Brutality se tu člověk taky moc nedočká a opičí močení na stany leda tak někoho rozesměje (prý prší…).

 

Krvežíznivé opice řadím k podprůměrných céčkům, které rozhodně můžete zcela minout bez povšimnutí. Ani se nedivím, že tento film běží tu a tam na našich či slovenských stanicích pozdě večer, protože sledovanost by jim každopádně moc nezvedl.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat