0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 3. 2021

Fear Runs Silent (1999)

Co tím chtěl básník říci? Potřebovali bychom k tomu návod…


Studentku Kerry trápí děsivé noční můry a vidiny, kvůli kterým začne docházet k psychologovi. Vidí v nich nejen krvavý masakr neznámých turistů a svých spolužáků, ale i děsivé stvoření / lesní přízrak. Jsou to skutečně jen noční můry, nebo má snad dar vidět do budoucnosti, či snad začíná bláznit a má jen bujnou fantasii? Na tyto otázky nezná zatím nikdo odpověď. Kerry však společně s několika spolužáky, bratrem a panem Hillem vyrážejí na studijní pobyt do hor, který se skutečně promění v děsivou noční můru a boj o přežití…



Český název: Strach přichází potichu

Režie: Serge Rodnunsky

Rok výroby: 1999

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Suzanne Davis...(Kerry)

Dublin James...(Ronnie)

Stacy Keach...(Mr. Hill)

James O'Shea...(John)

Elizabeth Low...(Jennie)

...a další


Opravdu velmi zvláštní film, jen co je pravda. Stejně jako mnozí jiní i já vlastně nevím, co si o něm mám myslet. Jde jen o další céčkový psycho brak, nebo prostě jen lidi nedokáží náležitě ocenit tvůrčí nápaditost a jejich chaotické podání, které ve vás zanechá opravdu hromadu otázek, ale skoro žádnou odpověď na ně nedostanete? Přitom to místy bylo docela zajímavé a dá se tu narazit na několik pasáží s jakžtakž slušnou atmosférou. Nádherné horské prostředí i úvodní problémy dvojice teenagerů příjemně navnadí a divák se těší, co bude následovat.

 

Jenomže pak se spustí opravdová lavina chaotických prolínání nočních můr, reality a minulosti a v tom aby se prase vyznalo. Ale co vlastně byla realita? Kecání s psychologem bylo docela nudné, záběry z dětství a blázince vyvolávali spoustu otázek a tak nám nezbývá než se spokojit s postupným vyvražďováním studentů a všech ostatních, kteří se do děje připletli. Ale co nebo kdo bylo vlastně to stvoření s hnijícími zuby? Nějaký psychopat v kožešině, neandrtálec, nebo prostě jen přelud psychicky narušené hrdinky? A jak to, že nejprve byl jen jeden, pak dva a pak celá tlupa? No prostě magořina ve velkém stylu.

 

Fear Runs Silent je hodně zvláštní záležitost. Na jednu stranu bych ho rád označit za nehoráznou chaotickou sračku, na tu druhou zas ve mne zanechal spoustu otazníků a podivný pocit, že jsem prostě úplně nepochopil, co tím chtěl autor říci. No podruhé si to už asi nikdy nepustím, nicméně alespoň ta herečka (hlavní hrdinka) byla celkem pěkná. Začátek se mi ale líbil, stejně jako pasáž ve sklepení chaty a útok na policisty, takže tomu rozhodně nějaké to hodnocení dám, protože totální odpady vypadají jinak.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat