0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 8. 2019

Brightburn (2019)


AntiSuperman na jedno zhlédnutí…nic víc za tím nehledejte…


Manželé Kyle a Tori se několik let marně pokoušeli o zplození dítěte. Až se nešťastná žena začala obracet na boží pomoc a ta byla jednoho osudného večera možná vyslyšena. Doslova z nebes totiž spadl kosmický objekt, jenž sebou přinesl malého chlapce a oni jej v tajnosti přijali za svého. Počáteční radost však byla za několik let vystřídána starostmi, které vyvrcholí v obrovskou tragédii. Čím víc se totiž přibližoval malý Brandon k pubertě, tím víc se okolo něj začali dít podivné věci. Projevily se totiž u něj nadlidské schopnosti, které začal využívat ve svůj prospěch, ovšem dosti odlišným způsobem, než by bylo ostatním milé. Stal se z něj doslova postrach nejen pro své blízké ale i okolí. Stále více začal podléhat temným silám a rozhodl se „ovládnout“ celý svět…



Český název: Syn temnoty

Režie: David Yarovesky
Rok výroby: 2019
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Jackson A. Dunn...(Brandon Breyer)
Elizabeth Banks...(Tori Breyer)
David Denman...(Kyle Breyer)
Emmie Hunter...(Caitlyn)
Meredith Hagner...(Merilee McNichol)
Matt Jones...(Noah McNichol)
...a další


Bez mučení se přiznám, že jsem nikdy neholdoval a neměl v oblibě žádné komiksové superhrdiny ani nejnovější sračkoidní Marvelácké megaprojekty. Možná v dětství se mi líbil animovaný Spiderman či Batman, ale zfilmované kousky považuji za (ne)pěkné sračky. Všichni ty „supergayové“s nejrůznějšími nadlidskými schopnostmi a „číči“ v latexových oblečcích mi lezli krkem už po několika minutách a já toto odvětví považuji za zbytečnou ztrátu času a peněz. Jediný důvod proč jsem se nakonec rozhodl pro tento film, byl ten, že já dost často fandím spíš záporným postavám a tohle zpočátku slibovalo netradiční podívanou.

Netradiční hlavně v tom, že se zdejší hrdina rozhodl ztrestat všechny okolo sebe a raději zvolil pytel přes hlavu, než aby běhal po okolí v latexových kalhotách a slipech přes ně natažených. Kostra příběhu moc záživná není a divák si musí počkat dost dlouho, než se tam začne dít něco opravdu koukatelného a zajímavého, ale alespoň neodcházím úplně zhnusen. Malý Brandon se s tím moc nesral a počáteční škádlení (zlomená ruka spolužačky, pozabíjená drůbež) se změní v nečistý masakr alespoň několika osob, které mi byly během celého filmu totálně u prdele.

David Yarovesky je ovšem co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat velký ocas, který z toho dokázal vytěžit jen obyčejný průměr, přestože mohl divákům nabídnout ještě mnohem záživnější podívanou. To by však nesměla psát scénář rodinka Gunnových, kteří se v podobných super hrdinských sračkách již několik let vyžívá. Nechtěli však tohoto anti Supermana zostudit úplně a tak se nakonec několika lehce brutálních záběrů taky dočkáme. Smrt otravného strýčka byla asi tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. A jak vidno ani mateřská láska nezabrala. Jen doufám, že se z toho zas nestane nějaká další těžko poživatelná série, protože příště bych už tak milostivý nebyl. Snad jedině, když si dají více záležet na budování atmosféry a přibude více zajímavých mordů. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat