0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 9. 2019

Horde, The (2016)


Bývalý mariňák Paul Logan se musí postavit bandě zmutovaných buranů s kanibalskými choutkami, které vede Costas Mandylor…


Mladá učitelka Selina vyjíždí s několika studenty k jezeru, kde hodlají pořídit snímky z nádherné přírody a oni tak mohou získat důležité kredity k dalšímu studiu. Jejich výlet se však změní v nejhorší noční můru a zoufalý boj o přežití, protože se dostali do teritoria zmutovaných buranů, kteří mají nejen rádi lidské maso, ale ještě zde provozují nekalé kšefty. Jediný kdo je může zachránit je učitelčin přítel a bývalý mariňák John. Dokáže si však poradit s početnou převahou dříve, než bude pozdě?



Režie: Jared Cohn

Rok výroby: 2016
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Paul Logan...(John Crenshaw)
Tiffany Brouwer...(Selina Duboix)
Costas Mandylor...(Cylus Atkinson)
Sydney Sweeney...(Hailey Summers)
Bill Moseley...(Jacob Sutter)
...a další


Jste-li milovníky akčních béček z 80 let, kdy jeden svalovec doslova vymlátí desítky nepřátel a odnese si jen nějaký ten krvavý šrám, nebo buranských „hixploitationů“, mohl by se vám tento kousek i líbit. Hlavní hvězda Paul Logan, který napsal k tomuto filmu i scénář, se viditelně inspiroval nejen Rambem, ale i filmy jako Pach krve či Hory mají oči. Což sebou samozřejmě přineslo nejen kupu klišé, ale i úsměvných akčních scén a nepříliš povedených digitálních efektů (hlavně co se ohnivých výbuchů týče).

Na druhou stranu jsme tu doslova zásobeni hromadou gore a brutality. No, i když o té brutalitě by se dalo dost polemizovat. Několik oku lahodících scén se tu však skutečně objeví. Horší už to bylo se samotným hereckým obsazením. Logan jasně dominuje nad ostatními, přesto však nepodal žádný úchvatný výkon. To samé se dá říci i o druhé známé tváři (Costas Mandylor), kterou si všichni jistě dáte do spojitosti s několika díly série SAW. Zbytek tu však byl jen doslova do počtu, pár pěkných ženských pro okrasu a Bill Moseley se tu objeví jen na několik bídných minut.  

Největší problém však vidím hlavně v tom, že se tu prostě nepodařilo navodit potřebnou atmosféru, která by nás pořádně vtáhla do děje. Vše bylo spíše jen o počtu mrtvol, tupých postavách, kterým snad ani nikdo fandit nemůže a pak hlavnímu hrdinovi, který vlastně vyvraždil jednu celou vesnici a jen tak trošku se u toho zapotil. Za asi nejsilnější moment považuji scénu z „mučírny“ a zároveň i spižírny, kde se porcovali oběti. Mučení namistrovaného spratka se mi líbilo – toho jsem ze všech nesnášel nejvíc.

The Horde není vyloženě špatný film, ale znám lepší béčkové buranské kousky. Tady jsem se v první polovině spíš nudil a u té druhé hlavně culil nad celkovou naivitou a klišovitostí tohoto akčního hororu.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat