0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 9. 2019

Ozark Sharks (2016)


Žraločí ohňostroj byste si neměli nechat ujít! Nebo vlastně raději jo…


Pětičlenná rodinka se vydává strávit pár dní k jezeru Ozark, kde si starší členové hodlají zavzpomínat na staré časy a mladí prostě jen přežít nudný výlet s rodiči a babčou, přestože měli mnohem lepší plány. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že se ve sladké vodě usídlilo hejno agresivních žraloků. Lidé v okolí jezera začnou postupně mizet a bohužel smrti se nevyhne ani jejich babička. Zdrcení rodiče, syn Harrison a dcera Molly musí záhy bojovat nejen o vlastní životy, ale i životy ostatních lidí, protože na břehu jezera právě probíhají slavnosti…



Český název: Vražedné jezero

Režie: Misty Talley
Rok výroby: 2016
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Allisyn Ashley Arm...(Molly)
Dave Davis...(Harrison)
Ashton Leigh...(Dawn)
Ross Britz...(Curtis)
Thomas Francis Murphy...(Jones)
...a další


Co se žraločích hororů týče, už mě v tomto odvětví asi nedokáže nic překvapit. Po záplavě všech těch céčkových braků z díly Asylum, Nu Image či Syfy jsem už viděl tolik ujetých kousků a výplodů tvůrčí fantazie, že tuto podívanou jsem bral už jen jako zpestření deštivého podvečera. Není to nic světoborného, ale jen další brak k pousmání. Tentokrát tu máme cca 6 digitálních žraloků, kteří útočí na své oběti ve sladkovodním jezeře, dokonce na vás zaútočí i na souši či ve vodě po kotníky.

Že už jste tohle viděli mnohokrát a dokonce i na šílenějších místech (hory, písek, atd…)? Tak to s vámi musím souhlasit. Našlo by se tu však i několik humorných (leč stejně trapných) situací, kvůli kterým prostě stojí za to vidět tento film. Máte-li tedy rádi ujeté – bizarní kousky a rádi se pobavíte nad nápady mnohdy snad i pod drogami pracujícími scénáristy. Ani zde totiž nebudou chybět momenty, které mi nadlouho uvíznou v paměti. Kupříkladu takové zabití žraloka drtičkou a následné vystřelení žraločích zubů, které naposledy najdou svou oběť, nebo žraločí ohňostroj…

Co se hereckého obsazení i samotných výkonů týče, tak ty byli opravdu slabé. Sice se tu objevilo několik známějších tváří, pár pěkných holek v bikinách, ale to je tak vše. Neskutečně trapné charakteristiky postav i samotné dialogy – to byla doslova otravná noční můra. V mysli mi snad na chvíli uvízne jen stará babča či debilní přítel dcery. Hlavně tedy jejich skony. Digitální ztvárnění žraloků bylo hrozné a tak si tvůrci vypomohli i několika neustále se opakujícími podvodními záběry skutečných žraloků – ani to však není u céčkových kousků nic neobvyklého.

Ozark Sharks tak spadá do kategorie těch filmů, které sice trošku pobaví, ale pokud se mu vyhnete, tak o nic nepřijdete. Podobných kravin existuje řada a mnohé jsou na lepší úrovni. Tohle byl vážně podprůměr.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat