0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 8. 2019

Hangman (2015)


Found footage říznutý slabší home invasion – dobrý nápad, pokulhávající provedení…


Návrat z dovolené se pro Millerovi změní v noční můru, kterou by nechtěl zažít nikdo z nás. Někdo se jim vloupal do domu a nechal ho v dezolátním stavu. Přivolaná policie však nikoho v domě nenajde a tak se zdrcená rodinka snaží s nepříjemnou situací vypořádat co možná nejlépe a vše uvést do původního stavu. Nemají však ani tušení, že si je vyhlédl psychopatický stalker, který po celém domě zabudoval tajné kamery a uhnízdil se jim na půdě, odkud je nerušeně pozoruje na každém kroku. Toho však brzy přestane uspokojovat a rozhodne se rapidně přitvrdit! Jeho skutečné záměry jsou totiž mnohem děsivější…



Režie: Adam Mason

Rok výroby: 2015
Délka: 85 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Jeremy Sisto...(Aaron)
Kate Ashfield...(Beth)
Ryan Simpkins...(Marley)
Ty Simpkins...(Max)
Eric Michael Cole...(vrah)
...a další


Skloubení found footage a home invasion nevypadalo vůbec špatně, tedy hlavně na papíře. Sliboval jsem si od toho netradiční podívanou a nenechal se odradit ani nepříliš vysokým hodnocením na internetu. Bohužel. Možná bych tak předešel finálnímu zklamání z nevyužitého potenciálu, který se zde přímo nabízel. Přitom Adam Mason není vůbec špatný režisér a nešlo o mé první setkání s jeho tvorbou. Tohle ale popravdě moc nezvládl. I když záleží na každém jedinci, jak k tomuto filmu přistoupí.

Počátek se totiž nese v dosti uspávajícím tempu. Nepočítám-li úvodní hovor s policisty. Potom totiž sledujeme za pomoci ruční kamery psychopatovu cestu do rodinného domu, jeho počáteční seznamování s okolím, čumění na seznamovací video s jeho budoucími oběťmi a instalaci kamer. To vše opravdu moc záživné nebylo. Diváka z letargie alespoň částečně vytáhnou nejrůznější problémy naší rodinky (dceřin vibrátor, epizodka s opravářem v koupelně), nebo sex manželské dvojice. Moc toho však nebylo.

A tak si musíme počkat až na dobu, kdy chlápka na půdě přestane bavit jen čumět na kamery a po nocích chodit po domě a začne přitvrzovat. Jde totiž hlavně o psychopatického vraha, který se vyžívá v zabíjení svých obětí. Což nám nakonec i několikrát předvede. Jen škoda, že atmosféra celého filmu nebyla moc ustálená a světlých okamžiků tu bylo opravdu málo. S podobným magorem bych se však každopádně potkat nechtěl.

Hangman tak zůstal kroužit někde okolo průměrné podívané a lehkého podprůměru. Dobrých momentů tu bylo málo a nejvíc mě naštvalo, že je mezi herci uvedeno jméno mé oblíbenkyně Amy Smart, která se tu však ukázala snad jen na půlminuty. Byla jen lákadlem pro stejné blbce, jako jsem já. Ostatní herci / herečky podali průměrné výkony, žádná velká sláva se nekonala.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat