0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 3. 2021

Warlock: The Armageddon (1993)

Warlocka se tentokrát pokusí zastavit společenství druidů, které chrání magické runové kameny. 


V dávné minulosti se společenství druidů podařilo zastavit příchod satanova syna za pomoci prastarého rituálu a šesti mocných runových kamenů. Většina z nich však za to zaplatila svým životem. V současnosti se však schyluje k dalšímu soudnému dnu a Satan opět povolá Warlocka z temnot, aby našel dávno ztracené magické kameny, které mu otevřou cestu na Zemi a pomohou rozpoutat Armageddon. Temný čaroděj odhodlán splnit své poslání za sebou nechává hromadu mrtvol a zkázy a většinu kamenů se mu skutečně daří nalézt bez problémů. Potomci druidů jsou však odhodláni ho zastavit za každou cenu, navíc mají ve svém držení zbylé kameny. Je však rychle potřeba vycvičit dva druidské bojovníky – mladý pár milenců, kteří o svém poslání nemají ani potuchy a Warlock je už za dveřmi…



Český název: Warlock 2: Armagedon

Režie: Anthony Hickox

Rok výroby: 1993

Délka: 98 min

Země: USA

 

Hrají:

Julian Sands...(Warlock)

Chris Young...(Kenny Travis)

Paula Marshall...(Samantha Ellison)

Steve Kahan...(Will Travis)

R.G. Armstrong...(Franks)

Joanna Pacula...(Paula Dare)

...a další


Do volného pokračování Warlocka jsem šel s mírnými obavami, protože co jsem tak většinou slyšel, jen první díl této série stojí za větší pozornost. No nevím, kde na to dotyční přišli, ale druhý díl se rozhodně nemá za co stydět. Je sice o něco slabší než jednička (hlavně co se kvality příběhu týče a ani hlavní kladná postava mi nebyla zrovna moc sympatická, to lovec Giles Redferne byl jiný kabrňák a dost mi tu chyběl, no a samozřejmě hudební doprovod byl u dvojky o něco slabší), nicméně tady je nám zase nabídnuta zase větší porce brutality a surovosti – což já mám každopádně moc rád, trocha té nahoty a ani speciální efekty nebyli vůbec marné.

 

Warlock to rozjel ve velkém stylu už svým „zrozením“ a rozhodně se bylo na co dívat. S nikým nejednal v rukavičkách, takže milovníci surové podívané si určitě přijdou na své, dokonce i jistá forma humusu stříkala na všechny strany – mrtvol tu bylo dost, ty jeho různorodé hrátky s potencionálními držiteli runových kamenů se mi taky líbily. Ze svého až slizkého charisma Julian Sands neztratil vůbec nic, stejně jako jeho postava ze svého až zvráceného humoru.

 

O dost horší už to bylo s jeho protivníky. Mladý milenecký pár mi lezl dost na nervy, zvláště pak ten klučina. Tenhle ocas má zabít Warlocka? Ještě že tu byla pohledná Paula Marshall v rajcovných šatičkách, díky které se to dalo vydržet. Jejich finální souboj s čarodějem byl docela působivý, no asi stejně jako skalpování té šlapky v autě. Ony ale celkově ty vraždy byly velmi slušně zvládnuté. Zvláště v těchto okamžicích byla skvělá i atmosféra. Bohužel se tu našlo i množství hluchých pasáží (převážně když v nich účinkovali mladí milenci), kteří zbytečně brzdili rozjeté tempo. Nejvíc mě ale tvůrci nasrali s tím, že jsem se neskutečně těšil na mou oblíbenkyni Joannu Paculu a oni jí tu dali jen takový štěk. No alespoň se proletěla a ty modelky na přehlídce taky stály za hřích.

 

Warlock 2 tak sice nedosáhl na kvality jedničky, ale i tak jde o lepší průměrnou podívanou, která ostudu svému předchůdci rozhodně neudělala. Docela se divím, že tomu spousta lidí tak nízké hodnocení.


Hodnocení:

60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat