0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 3. 2021

Vipers (2008)

Geneticky upravené zmije uniknou z laboratoře a začnou terorizovat obyvatele malého ostrovního městečka. 


Doktorka Vera Collins pracuje pro společnost Universal Bio Tech, která se zabývá léčbou rakoviny prstu za pomocí hadího jedu. Netuší však, že její šéf Burton posvětit tajný vědecký výzkum v laboratořích na malém pacifickém ostrůvku Eden Cove, kde geneticky upravili několik zmijí rohatých. V laboratořích však dojde k incidentu, který zapříčiní, že se extrémně nebezpečné zmije dostanou na svobodu a začnou napadat místní obyvatele. Těm nezbývá nic jiného, než se začít bránit a rychle najít způsob jak rychlé a agresivní hady zastavit, než všichni zemřou na jejich smrtící kousnutí…



Český název: Zmije útočí

Režie: Bill Corcoran

Rok výroby: 2008

Délka: 95 min

Země: USA / Kanada

 

Hrají:

Jonathan Scarfe...(Cal Taylor)

Tara Reid...(Nicky Swift)

Genevieve Buechner...(Maggie Martin)

Corbin Bernsen...(Burton)

Don S. Davis...(Dr. Silverton)

Jessica Steen...(Dr. Collins)

...a další


Pomalu ale jistě jsem vstoupil do druhé poloviny všech filmů z takzvané Maneater Series, na kterou poslední dobou upírám svou pozornost a opět se mi pod ruky dostal céčkový brak a adept na jeden z nejhorších filmů, které v ní figurují. Tentokrát si tvůrci vzali na mušku hady a opět to byla nezapomenutelná podívaná, kterou klidně můžete minout zcela bez povšimnutí. Příběh samotný nám moc kvalitní podívané nenabídne a to ať co se samotné zápletky nebo triků týče. Natož o nějaké alespoň trochu solidní atmosféře rovněž nemůže být ani řeč. I když pár světlejších okamžiků by se tu přece jenom našlo.

 

Kupříkladu prvotní incident v laboratoři nebyl vyloženě špatný, stejně jako několik útoků digitálních šmouh (pardon zmijí). Dost valná část příběhu se totiž točí okolo příjezdu nového doktora na ostrov, problémů jedné rodinky (kdo s kým spí, proč je jejich dcera tak vzpurná) a následného pobíhání a ukrývání po městečku), kde tu a tam někdo zemře díky svému stupidnímu chování, nebo jej zmije překvapí rychlým a početným útokem. Samozřejmě nesmí chybět ani padouši, kteří rozhodně nepřišli někoho zachránit, ale situace se jim vymkne zpod kontroly.

 

Co se hereckého obsazení týče, tak se tu sešlo několik známějších tváří, které měly svou největší slávu již za sebou a postupně se začali stále častěji objevovat v nejrůznějších podobných bracích. Tara Reid ještě nevypadala jak vysušená mumie, Jessica Steen už zřejmě úspěch z Armagedonu nezopakuje a Don S. Davis z Hvězdné brány tu byl spíše do počtu a Corbin Bernsen (Dentista) nedostal moc prostoru. Ústřední postavou byl věčně usměvavý Jonathan Scarfe, ale ten samozřejmě sám nemohl utáhnout celý film, zvláště když scénář i samotné postavy byli tak stupidním scénáristickým výtvorem, že tady by nepomohla ani svěcená voda.

 

Zmije útočí se tak v poklidu zařadila mezi brakovou tvorbu, která se tu a tam objeví v programu nějaké naší či slovenské televize v nočních hodinách, jako dobrá kulisa ke spánku. Mnoho dobré podívané nám totiž skutečně nenabídne.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat