0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 3. 2021

Hydra (2009)

Měl z toho být lukrativní lov lidí pro zbohatlíky, místo toho se hlavním lovcem stane bájná Hydra.


Čtveřice zbohatlíků dostane lukrativní nabídku. Jistý pán Camden nabízí nezapomenutelný lov na opuštěném ostrově a zároveň i možnost se pomstít těm, kteří nějak ublížili jejim blízkým a nebyli za to spravedlivě potrestáni. A tak se stane, že je čtveřice unesených osob nedobrovolně vysazena na ostrov a v patách bude mít záhy pomstychtivé lovce. Ke smůle všech zúčastněných však ostrov není tak opuštěný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Kromě zoufalé mladé archeoložky Valerie, která zde hledala vzácné relikvie a trosky antického chrámu, v němž má být ukrytý bájný Héraklův meč, se zde totiž ukrývá i mýtická Lernaeanská hydra…



České názvy: Hydra / Krvelačná bestie

Režie: Andrew Prendergast

Rok výroby: 2009

Délka: 94 min

Země: USA

 

Hrají:

George Stults...(Tim Nolan)

Dawn Olivieri...(Gwen Russell)

Polly Shannon...(Dr. Valerie Cammon)

Michael Shamus Wiles...(Kapitán Sweet)

Alex McArthur...(Vincent Camden)

...a další


Filmy o zakázaných lovech na lidi nejsou ničím neobvyklým a dnes už existuje celá řada kousků na toto téma. Nicméně většina z nich jsou nízkorozpočtové béčka (mnohdy spíš céčka) a ani tento není žádnou světlou výjimkou. Tedy něco navíc nám tu tvůrci přidali a to je mýtická digitální stvůra, která vás ale spíše rozesměje, než aby vás vylekala či snad uchvátila svým krásným zpracováním. Což je vážně škoda, zvláště když Hydra není zrovna moc využívaným bájným tvorem. Co ale taky čekat od filmu, ve kterém má prsty nechvalně proslulá Syfy.

 

Nepříliš povedená mnohohlavá Hydra však není jedinou slabinou tohoto filmu. Její útoky byli dost odfláknuté (trhání obětí směšné, stejně jako cákance krve), ale mnohem horší byla celková stupidita scénáře a nevýrazné postavy. Příběh byl děravý jako cedník (hlavně co se logiky týče), jeden trapný moment střídal druhý (slepota většiny postav co jí padly za oběť), debilní rozhodování a chování postav není u céčkových záležitostí žádnou novinkou a navíc i samotná atmosféra trpěla jako raněné zvíře – až na pár světlejších okamžiků tu o nějaké náznaky napětí nezavadíme. Herecké výkony většiny zúčastněných byli rovněž prachbídné. Naprosto nevyužitá mi přišla postava archeoložky, která tak dlouho dokázala záhadně přežít s Hydrou na ostrově a pak…

 

Hydra je bezesporu podprůměrným scifi hororem, který s rozpočtem 700 000 dolarů prostě nedokázal udělat zázraky. Škoda, námět nebyl vyloženě marný, ale diletantský přístup tvůrců, borců přes efekty, herců a hlavně scénáristy to táhl spíš na dno, než aby to mělo alespoň malou šanci přiblížit se třeba k průměru.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat