0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 3. 2021

Warlock (1989)

Julian Sands coby temný čaroděj přichází na scénu, aby zničil svět…!


Roku 1691 má být v Bostonu popraven a následně upálen temný čaroděj Warlock. Tomu se však na poslední chvíli podaří za pomocí kouzel a samotného Satana přenést v čase do 300 let vzdálené budoucnosti. Přesněji do domu Chase a jeho nájemnice Kassandry. Warlock je pověřen nalezením a sestavením knihy Stínů (The Grand Grimoire) – v níž se ukrývá tajné jméno Boha a která dokáže doslova zničit svět. Zabije Chase, prokleje Kassandru, která každý den zestárne o 20 let a vydává se nalézt tři ukryté části knihy. Netuší však, že má v patách starého známého lovce čarodějnic a čarodějů – Gilese Redferneho, kterému se rovněž podařilo přenést se do současnosti. Ten se samozřejmě pokusí Warlocka zastavit, ale bude k tomu potřebovat Kassandřinu pomoc…



Český název: Démon Warlock

Režie: Steve Miner

Rok výroby: 1989

Délka: 103 min

Země: USA

 

Hrají:

Julian Sands...(Warlock)

Lori Singer...(Kassandra)

Richard E. Grant...(Redferne)

...a další


Nadešel čas splnit si zase nějaké ty restíky – co se filmových sérií týče a volba padla tentokrát na Warlocka. Už je to hodně dlouho, co jsem viděl tento první díl a moc jsem si z něj nepamatoval (o zbylých dvou se ani nebavím). Navíc Steve Miner patřil svého času mezi moje oblíbené režiséry a některé jeho kousky mám rád dodnes. A ani v tomto případě mě rozhodně nezklamal. Historický úvod byl fajn. Mělo to správnou atmosféru i náboj – no prostě příjemné navnadění do následujících minut.

 

Slizký Julian Sands si v roli charismatického temného čaroděje vedl velmi dobře. Rázně se přitvrdilo, nešetřilo jak s černým humorem tak ani s hláškami (ostatně ta komická vložka mi v tomto fantasy akčním hororu nevadila vůbec). Skvěle do toho zapadl i jeho protivník, lovec čarodějnic a čarodějů Redferne se svou výbavičkou, který si rovněž vysloužil zcela po právu mé sympatie. Tihle dva pánové si nic nedarovali a Lori Singer coby Kassandra s „K“ jim slušně přicmrndávala. Přestože v této roli bych si klidně představil pěknější herečku.

 

Po trikové stránce to taky nebylo zrovna marné, ale o to víc člověka okouzlí především hudba Jerryho Goldsmithe. Hlavně kvůli ní dám i o něco větší hodnocení, než jsem měl původně v plánu. Warlocka jako celek totiž vidím na lepší průměr, ale hudební doprovod ho v mých očích posunul ještě o kousek výše. Já rozhodně z tohoto filmu zklamán nejsem. Dostalo se mi démonické podívaný, místy i vtipných momentů a hlavně jsem se u toho nenudil.


Hodnocení:

70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat