0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 1. 2021

Revolt of the Zombies (1936)

Smutná ukázka toho, že i ve starých časech se točili totální paskvily. 


Během první světové války je na francouzsko-rakouských zatčen orientální kněz, který ovládá nadpřirozené síly a údajně dokáže za pomoci černé magie a tajemných rituálů proměnit vojáky v zombie. Je odsouzen na doživotí, ale když se pokouší spálit tajemný pergamen, na kterém je zakreslena lokace tajného vzorce na „výrobu zombie“, je zavražděn generálem Mazoviou. Po válce jsou vysláni zástupci spojeneckých zemí s koloniálními zájmy do daleké Kambodži, aby zde našli ono tajné místo a zničili tajemství zombií jednou provždy. Jenomže v Angkoru kromě mileneckého propletence čeká na tyto dobrodruhy i řada nástrah a chamtivost ve vlastních řadách. Protože lákadlo ovládat zombie je příliš velké. 



Český název: Vzpoura Zombií

Režie: Victor Halperin

Rok výroby: 1936

Délka: 65 min

Země: USA

 

Hrají:

Dean Jagger...(Armand Louque)

Dorothy Stone...(Claire Duval)

Robert Noland...(Clifford Grayson)

Roy D'Arcy...(generál Mazovia)

George Cleveland...(generál Duval)

William Crowell...(kněz Tsiang)

...a další


Když v roce 1932 natočili Halperinovic bratři film White Zombie s výborným Belou Lugosim v roli hlavního záporáka, dočkali se docela kladných diváckých reakcí a tak si usmysleli, že by po pár rocích mohli přijít s volným pokračováním. Jejich nápad se však rozhodně nedočkal takových reakcí, jaké očekávali. Jenomže se jim nechtělo moc investovat, navíc chyběl i sám Lugosi a tak se zmohli jen na lacinou náhražku v podobě zakomponování jeho hypnotických očí (použitých záběrů z minulého filmu) a hlavně dosti chatrný scénář. Samozřejmě se dočkali především velkého zklamání a negativních reakcí.

 

Nejenom že je zápletka neskutečně nudná, ale množství scén na sebe ani pomalu nenavazuje, jsou chaotické, plné nezáživných dialogů a hlavně téměř bez zombie. Ty se objeví jen na začátku u zákopů a potom až ke konci samotného filmu. Místo toho divák sleduje nudnou romanci mezi milostným trojúhelníkem, chatrné herecké výkony (tak oni ani díky scénáři neměli moc co hrát), atmosféra až na pár světlejších okamžiků taky dost stagnuje a slavná vzpoura z názvu se objeví těsně před závěrečnými titulky.

 

Tento film bohužel můžete minout naprosto bez povšimnutí. Bílá Zombie a Vzpoura Zombií jsou jako den a noc. Halperin zklamal na plné čáře. Tohle volné pokračování už pomalu není ani podprůměrným filmem. Od úplné katastrofy to zachránilo opravdu jen pár scén, což je zatraceně málo.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat