0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2021

Mother (1995)

Některé matky se nehodlají s nikým dělit o své děti ani v jejich dospělosti!


Nadaný mladík Tom žije se svou matkou Olivií a pomáhá jí vést malý obchůdek s pohlednicemi. Žijí docela poklidný a harmonický život, ovšem jen do chvíle, kdy mu jeho matka začne razantně zasahovat do soukromí. Nikdy se pořádně psychicky nevzpamatovala ze smrti svého muže a svého syna miluje nadevše, nehodlá se o něj však s nikým dělit a hlavně o něj nechce přijít. Z toho důvodu mu zatajuje doporučené dopisy z prestižní školy, kam se hlásí na studium a stejně tak nehodlá překousnout, že se Tom zahleděl do pohledné dívky Audrey. Citlivý Tom se začíná bránit a vzdoruje, což Olivia nehodlá dopustit a je schopná udělat cokoliv, aby o něj nepřišla, a už vůbec se nehodlá o něj s nikým dělit!



Český název: Smrtící láska

Režie: Frank LaLoggia

Rok výroby: 1995

Délka: 96 min

Země: USA

Alternativní název: Haunted Heart

 

Hrají:

Morgan Weisser...(Tom Hendrix)

Diane Ladd...(Olivia Hendrix)

Ele Keats...(Audrey)

Olympia Dukakis...(Mrs. Jay)

Matt Clark...(Ben Wilson)

...a další


Jste-li maminčin mazánek a jí tak trochu hrabe ve věži, dávejte si raději pozor, abyste nedopadli podobně jako hlavní hrdina tohoto filmu. Je známo, že hodně matek je doslova fixovaných na své synáčky a jejich děvčata pak mají poněkud problémy s nimi vyjít. Předem bych chtěl upozornit, že tento video film je především psychologickým thrillerem s několika hororovými prvky, nežli čistokrevným hororem. Samotná zápletka neoplývá zrovna nejoriginálnějšími nápady (podobných filmů existuje docela dost, nu většina z nich je ovšem mladšího data vydání. To jen tak na okraj.

 

Bohužel začátek se nese v dosti pomalém a tak trochu i nudném duchu. On Tom totiž není žádný rebel, ale hodný kluk, co rád kreslí, nemá rád problémy a s holkami taky nemá žádné zkušenosti – vždyť se od matky skoro nehnul a jediná co ho osahávala jen nadržená stará ženská (co si hraje na kamarádku jeho matky). Ovšem ve chvíli, kdy mu „zabrní“ v kalhotách a on se zahledí do Audrey, nastávají problémy. Jeho matka totiž není už hodně dlouho v psychické pohodě, no a tak se alespoň trošku zlepší i atmosféra. Nejprve díky vzájemným rozepřím a následně přijdou na řadu i poněkud drastičtější scény. Olivia je totiž schopná jít i přes mrtvoly!

 

V tu chvíli se mi film začal i líbit. Přitvrdilo se, herci taky nebyli, vyloženě marní (Diane Ladd podala slušný výkon, Olympia Dukakis správně slizká sousedka a Ele Keats pěkné děvče). Jen ten hlavní hrdina byl takový ňouma. Navíc když už se tu přitlačilo lehce na pilu, bylo cítit ve vzduchu i jisté napětí (scéna v koupelně, konfrontace s doktorem). Nejvíc na škodu bylo, že s tím tvůrci otáleli zbytečně dlouho.

 

Smrtící láska tak v konečném zúčtování sice nikdy nebude patřit mezi moje oblíbené kousky, ale vyložená katastrofa to taky není. Několik slibných momentů se tu najít dá a rozhodně jsem rád, že nemám takovou matku.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat