0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 7. 2019

Diabolical, The (2015)


Pro Ali Larter a její děti se jejich dům stává hotovým vězením a noční můrou v jednom. Temné síly jim nedají oddechu…


Svobodná matka Madison žije se svými dvěma malými dětmi ve starém leč dobře zachovalém domě. Syn Jacob má sice problémy s chováním, od té doby co je opustil jejich otec a manžel, ale jinak se všichni snaží žít normálním spořádaným životem. Ovšem jen na první pohled, protože blízké okolí nemá o jejich problémech ani páru. V jejich domě se totiž objevují duchové (přízraky), bouchají dveře a levitují předměty a míra agrese ze strany temných sil se neustále zvyšuje. Vystrašená rodinka by ráda dům opustila, ale „druhá strana“ jim to nedovolí a tak nezbývá, než se s nadpřirozenými silami pustit do boje…



Český název: Ďábelský dům

Režie: Alistair Legrand
Rok výroby: 2015
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Ali Larter...(Madison)
Max Rose...(Jacob)
Chloe Perrin...(Haley)
Arjun Gupta...(Nikolai)
Kurt Carley...(vězeň, přízrak)
...a další


Filmů o prokletých domech nebo těch, ve kterých straší, je jako hub po dešti. Některé jsou opravdu vynikající, mají hutnou až děsivou atmosféru a divák se u nich nenudí. Pak jsou tu takové, jenž jsou se svou kvalitou dost na štíru, přesto dokáží jejich tvůrci přijít se zajímavým nápadem, no a v neposlední řadě je tu celý zástup podprůměrných shitů, které se snaží vykrást kdeco. Tento kousek patří někde mezi druhou a třetí skupinu.

Má sice zajímavou tvůrčí myšlenku, některé efekty nejsou vyloženě špatné a dokonce se tu párkrát doslova zablýskne zajímavá atmosféra, ale jako celek to moc nefungovalo, místy dost nudilo a „scifi“ závěr taky zrovna moc neoslnil. Byla velká škoda, že když už se podařilo vytvořit potřebné napětí a atmosféra houstla, vždy to trvalo jen velmi kratičký okamžik a navíc si nešlo nevšimnout, že spousta scén byla vykradena z jiných filmů.

Nejvíc jsem se asi těšil na Ali Larter, která si mě získala v prvních dvou Nezvratných osudech. Tady si nevedla vůbec špatně a i svým výkonem pozvedla kvalitu celého filmu alespoň na lepší podprůměr. Nějak neurazili ani představitelé dětských rolí, což beru taky jako jedno menší plus do finálního zúčtování. The Diabolical nebude patřit mezi moje oblíbené filmy, ale podívat se na něj určitě dá – i když asi jen jednou a bohatě to stačí…


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat