0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 7. 2019

Gallows, The (2015)


Zesměšňovat divadelní hru, při které došlo k tragédii, se nevyplácí! Může se totiž klidně stát, že duch zemřelého se bude chtít pomstít… 


Roku 1993 zemřel během středoškolské divadelní hry nešťastnou náhodou mladík Charlie přímo před zraky ostatních účinkujících i rodičů. O dvacet let později se členové školního divadelního souboru rozhodnou uctít výročí dávné tragédie stejnou inscenací. Hlavní roli dostal Reese Houser, kterého divadlo ani moc nebaví, ale je tajně zamilovaný do pohledné Pfeifer a chce na ní udělat dojem. Toho si je vědom i jeho nejlepší kamarád Ryan, který vymyslí další ze svých ďábelských a někdy až ponižujících plánů. Společně se svou dívkou Cassidy a Reesem se v noci před premiérou Šibenice vkradou do školy, aby zde poničili kulisy, jenže jsou během svého činu vyrušeni samotnou Pfeifer. Když se rozhodnou školu opustit, zjišťují, že zde zůstali uvězněni a záhy se okolo nich začnou dít podivné věci. Vypadá to, že duch mrtvého Charlieho se jim chce pomstít za jejich opovážlivost…



Český název: Šibenice

Režie: Travis Cluff, Chris Lofing
Rok výroby: 2015
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Reese Mishler...(Reese Houser)
Pfeifer Brown...(Pfeifer Ross)
Cassidy Gifford...(Cassidy Spilker)
Ryan Shoos...(Ryan Shoos)
Jesse Cross...(Charlie Grimille)
...a další


S hrou ve které doplňujete písmenka a při každé chybě se vám začne rýsovat šibenice, tento film nemá absolutně nic společného. Jde o nízkorozpočtové (100 000 dolarů) found footage, které svým tvůrcům vydělalo docela solidní balík peněz (43 milionů dolarů). Což je vzhledem k jeho mrzké kvalitě opravdu pozoruhodné. Samotný námět tohoto filmu není vyloženě špatný a úvodní scéna z tragického divadelního představení v sobě měla jistou „sílu“, to nemůžu popřít ani já.

Jenže potom příběh sklouzl do dosti nezáživné podívané a až do samotného konce se dočkáme snad jen dvou – tří dobrých momentů. A těmi bylo úmrtí postav. Jinak se totiž dočkáme jen zmateného pobíhání po škole, většina scén je natáčených v přítmí nebo téměř úplné tmě, takže vidíte kulové a do toho všeho tu pořád někdo vříská a je úplně jedno, jestli je to ženská nebo chlap. Navíc postavy mezi sebou vedly neskutečně nudné dialogy. Jedinou výjimkou byl trhlý Ryan, který měl potřebu neustále někoho zesměšňovat.

Zlepšení nastalo jen v záběrech, kdy se objeví duch Charlieho v kápi a s oběšeneckou smyčkou v ruce a počet živých se sníží. Právě v těchto okamžicích se tvůrcům podařilo navodit i vcelku snesitelnou atmosféru. Což však nestačí ani na průměrné ohodnocení. A ten závěr to zabil už úplně.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat