0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2018

Victor Crowley (2017)


Victor Crowley tentokrát ožije díky youtube…


Urna s ostatky byla sice dopravena na místo, ale ani to nezastavilo odporné monstrum z bažin, aby nerozpoutal další krvavý masakr. Victor Crowley byl sice poražen, ale i tak o jeho existenci většina lidí dodnes pochybuje. Uběhlo totiž deset let o posledních událostí v Honey Island a po údajném vrahovi jakoby se zem slehla. Jediný kdo se na celé události snažil přiživit, byl přeživší Andrew Yong, který napsal vlastní knihu a navštěvuje televizní vysílání jako host. Většina lidí ho však považuje za lháře a vraha, který si měl postavu Victora Crowleye jen vymyslet. Jeho příběh však zaujal mladou Chloe, která hodlá v bažinách okolo Honey Island natočit fiktivní trailer, k jejich připravovanému filmu. Ta se následně společně se svými přáteli Rose a Alexem na toto nebezpečné místo vydá a nešťastnou náhodou se stanou zodpovědní, za oživení voodoo kletby, která přivede monstrum zpět k životu díky youtube videím. A aby toho nebylo málo, dojde k letecké nehodě, která zapříčiní, že se v nesprávnou dobu ocitá na nesprávném místě i sám Andrew. Ten tak bude muset nedobrovolně opět čelit své nejhorší noční můře…



Režie: Adam Green

Rok výroby: 2017
Délka: 83 min
Země: USA
Alternativní název: Hatchet IV

Hrají:
Kane Hodder...(Victor Crowley)
Parry Shen...(Andrew Yong)
Laura Ortiz...(Rose)
Dave Sheridan...(Dillon)
Krystal Joy Brown...(Sabrina)
Danielle Harris...(Marybeth)
...a další


Adam Green si prostě nedá pokoj a opět se po čtyřech letech vynořil se scénářem, pro natočení dalšího dílu této série. A pro jistotu tentokrát opět usedl do režisérského křesla. Victor Crowley dostal možnost řádit již po čtvrté a bohužel je potřeba říci, že v tomto případě už to tak zábavná podívaná nebyla. Já mám sérii Hatchet docela rád, ale je mi jasné, že tato podívaná není pro každého. Přece jenom existuje celá řada mnohem lepších hororových komedií a navíc kvalita jednotlivých dílů měla vždy sestupnou tendenci a čtverka už nedosáhla ani průměrné úrovně.

Proč? Základ byl v tom, že prvních čtyřicet minut se absolutně nic zajímavého neděje. Nepočítám-li úvodní krvavé zásnuby a trapnou autogramiádu s odhaleným poprsím a penisem jako bonus. No beztoho bych se klidně obešel, protože já se těšil na další gumovou céčkovou gore přehlídku, kterou je tato série mezi svými fanoušky vyhlášená. Naštěstí druhá polovina se už výrazně zlepšila, ale i tak to byla oproti ostatním dílům docela bída. A to samé v bleděmodrém se dá říci i o úrovni černého humoru – potažmo samotných hlášek.

Hlavní kámen úrazu však vidím v naprosto tragických postavách, z nichž valná většina doslova smrděla trapností od hlavy až k patě. Snad jedinou výjimkou byla rebelka Rose, která se s nikým ani ničím nesrala, občas vypustila z úst nějakou tu perlu – nepočítám-li zvratky. Zbytek ubožáků tu byl víceméně do počtu. No a sám Andrew to taky zrovna moc nevytrhl. Nevím, proč ho Green pořád obsazuje. Největším lákadlem měla být účast největší hvězdy Danielle Harris, ale těch cca dvacet sekund, ve kterých se objevila, bylo jen dalším zklamáním v řadě.

Gumový Victor Crowley alias Kane Hodder však odvedl celkem slušnou práci. Úplně jsem mu fandil, aby sejmul ty ubožáky co nejrychleji a co možná nejbrutálnějším způsobem. Gejzíry krve, nějaké to porcování končetin, skalpování či rozdupnutí tak dalo alespoň šanci se přiblížit k průměrnému ohodnocení. Ale jinak zatím nejhorší díl série.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat