0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 11. 2018

Meg, The (2018)


Jason Statham se tentokrát musí poprat se samotným Megalodonem a že to bude vyrovnaný souboj…


Moderní podmořskou základnu "Mana One" navštíví její mecenáš, ambiciózní a hlavně hodně bohatý Morris. Ten chce být přítomen obrovskému vědeckému objevu, který se má nalézat v hlubinách Mariánského příkopu. Během jeho zkoumání totiž vědci zjistili, že by se na jeho dně mohl nalézat dosud neprobádaný ekosystém, který se dosud skrýval pod hustou plynovou (mlžnou) vrstvou. A skutečně dojde k revolučnímu kroku pro vědce i samotné lidstvo. Jenže během akce dojde k nečekaným komplikacím, kdy na průzkumnou ponorku zaútočí něco obrovského a posádka zůstane v poškozeném stroji uvězněna. Čas na jejich záchranu je minimální, stejně tak i jejich šance na přežití. Proto je nutné povolat experta na práci v takové hloubce Jonase Taylora, který však nemá příliš dobrou pověst a v minulosti přišel při podobné práci o několik členů svého týmu. Jedním z uvězněných členů týmu je však nyní i jeho exmanželka Lori a tak se Jonas nakonec nechá k záchranné akci přemluvit. Kromě něj však nemá nikdo tušení, jaké nebezpečí v hlubinách skutečně číhá. Vědci totiž narušili teritorium prehistorického Megalodona. Jonas Taylor tak musí nejen zachránit posádku ponorky, ale následně i zastavit gigantického predátora, který opustil mořské dno a vydal se lovit k přelidněným plážím…






Český název: MEG: Monstrum z hlubin
Režie: Jon Turteltaub
Rok výroby: 2018
Délka: 113 min
Země: USA / Čína

Hrají:
Jason Statham...(Jonas Taylor)
Bingbing Li...(Suyin)
Cliff Curtis...(Mac)
Jessica McNamee...(Lori)
Ruby Rose...(Jaxx)
Rainn Wilson...(Morris)
...a další



Pro filmy se žraločí tématikou jsem měl svého času velkou slabost, zvláště díky vynikajícím Jaws. Od té doby však vznikla celá řada céčkových žraločích kousků, ve kterých se jejich tvůrci předháněli ve svých chorobných fantaziích a divákům naservírovali nejednu opravdu „neuvěřitelnou“ podívanou – většinou hraničící s tou nejsmrdutější žumpou. Poslední roky jsem však zaznamenal i několik slušných kousků a tak nepřestávám věřit, že snad nastávají lepší časy (Mělčiny, Útes smrti, 47 Meters Down,…). Navíc mám docela rád kousky s Jasonem Stathamem.

Trošku mě však uváděl do rozpaků rating PG13 a fakt, že se na produkci podíleli hlavně lidi z Warner Bros. Pictures. Ti už se fakt začínají srát do všeho, ale vábení čínských peněz (rozpočet byl vážně docela solidní a dosavadní výdělek rovněž). Takže o nějakých krvavých lázních jsem si mohl nechat jenom zdát, ale i přesto se tu objevilo hned několik docela povedených scén a akčních pasáží. Což je taky důvod, proč neodcházím zklamán. Sice to nebyla žádná sláva, kvůli které bych musel tento film vychvalovat do nebes. Největší vadou na kráse byl samotný scénář, který byl vzhledem k dostupnosti plný do očí bijících kiksů.

Jako příklad uvedu fakt, že obrovský žralok v poklidu zaútočí na osamoceného plavce (nebo v tomto případě spíše člověka, který přepadl přes okraj lodi), ale když proplouvá přeplněnými vodami plných koupajících se turistů, tak je v poklidu míjí bez povšimnutí, přitom stačilo otevřít hubu. To by se však musela zvednout přístupnost – na druhou stranu ale klidně rozhryzne velrybu napůl, nebo se v záběru objeví odtržená ruka. Těch nesmyslů tam bylo daleko víc, ale nechce se mi je všechny vyjmenovávat. Tak hlavně že to přežil čtyřnohý chlupatý Pippin. Hitem tohoto roku se tento film zcela určitě nestane, ale vyložená katastrofa to taky není. Obyčejný průměr, který si možná ještě někdy pustím znovu. Možná už taky ne…

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat