0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 11. 2018

Halloween II (2009)


V tomto případě už to Rob Zombie dost přepískl…


Dva roky od děsivých událostí v Haddonfieldu žije Laurie u šerifa Bracketta společně s jeho dcerou Annie. Obě dívky, které jen zázrakem přežily řádění Michaela Myerse, se dosud z jejich setkání plně nevzpamatovaly (jak fyzicky tak hlavně duševně) a hlavně Laurie sužují děsivé noční můry, plné krve a bolesti. To doktor Loomis se z této situace snažil vytřískat co možná nejvíc a užívá si popularity, kterou mu přinesla jeho kniha a přednášky. A to i přesto, že tělo Michaela Myerse při převozu do márnice zmizelo, poté co mělo auto nehodu. Již skoro dva roky nikdo o psychopatickém vrahovi neslyšel a ani ho nikdo neviděl, tak proč se ho bát. Proč? Protože Michael Myers vyčkával v opuštěné stodole nedaleko Haddonfieldu a Halloween se opět blíží. Nadešel čas, aby se vrátil a dokončil to, co před dvěma roky započal. Po celou dobu dělali jeho zlé duši společnost přízraky jeho mrtvé matky a jeho samého v mladším vydání. A ti ho neustále nabádali, aby dal zase rodinu dohromady. Nikdo před ním není v bezpečí a krvavá jatka mohou opět započít…



Režie: Rob Zombie

Rok výroby: 2009
Délka: 105 min
Země: USA

Hrají:
Scout Taylor-Compton...(Laurie Strode)
Malcolm McDowell...(Dr. Samuel Loomis)
Danielle Harris...(Annie Brackett)
Brad Dourif...(šerif Lee Brackett)
Sheri Moon Zombie...(Deborah Myers)
Tyler Mane...(Michael Myers)
Chase Wright Vanek...(mladý Michael Myers)
...a další


Hurá, tak mám za sebou i tento v pořadí desátý Halloween, no a že to byla zase podívaná. Začátek vypadal docela slibně a já byl i rád, že se Zombie vydal odlišnou cestou, než aby jen kopíroval starý originál. Jenže tentokrát to na rozdíl od jedničky opravdu přehnal a to ve špatném slova smyslu. Pasáž s jeho převážením a následné řádění v nemocnici bylo doslova excelentní – neskutečně jsem si tu řezničinu užíval a těšil se na solidní podívanou, jenže mé počáteční nadšení velmi rychle opadlo. A pak už jsem jen nestačil zírat…

Rob Zombie byl zřejmě pod vlivem nějaké zakázané látky, jinak si nedokážu představit, jak mohl natočit něco tak otřesného. Několikrát jsem se musel štípnout do ruky, jestli se mi ta odpornost odehrávající se na obrazovce nezdá, ale bohužel to byla realita. Ty scény s přízrakem matky a mladšího vydání Michaela Myerse byly vážně otřesné, kýčovité a debilní. Tep se mi začal zvedat i při každé následující scéně, ve které se objevila Scout Taylor-Compton, páč já tu krávu nemusel ani v předchozím Halloweenu. To samé se dá říci i o mladším vydání Michaela, protože ten herec mi byl krajně nesympatický a svému předchůdci (Daeg Faerch) nesahal ani po kotníky. A Malcolm McDowell může být sakra rád, že nedostal za svůj výkon Zlatou malinu. Co to do prdele jako mělo být? Doktor Loomis tu byl za naprosto arogantní a sebestředné hovado a kromě závěru tu byl naprosto zbytečný.

Jediným štěstím bylo, že se Zombie rád vyžívá v bizarních, špinavých a šílených věcech, takže si i tentokrát pro nás připravil několik opravdových chuťovek (brutálnost některých scén byla vážně uspokojující). A Danielle Harris se opět svlíkla – za to palec nahoru. Jinak ovšem semnou lomcovalo spíše zklamání nad filmem jako celkem. Dospělý Michael totiž sice řádil jako zběsilý, ale jinak tu byl spíš jen za buranské hovado a dost často bez masky – což mu výrazně ztrácelo na „kreditu“. Já vážně nevím, jak s tímhle naložit, protože některé momenty byli vážně dobré, ale tentokrát tu převažovala spíše nespokojenost a celkový dojem byl taky spíše negativní. Takže prostě nemůžu dát ani průměrné ohodnocení, protože spokojený jsem určitě nebyl.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat