0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 6. 2017

Pumpkinhead II: Blood Wings (1994)

Když ho před pětatřiceti lety zabili, mysleli si, že tím vše končí. Jenže ON čekal na svou šanci se pomstít a ta přišla právě teď!

Po pětatřiceti letech se Sean Braddock vrací do rodného městečka Ferren Woods, aby se zde ujal úřadu šerifa. Jedinou starost mu dělá jeho dospívající dcera Jenny, která neustále lítá v nějakém průšvihu. Ani změna prostředí jí však v nápravě nepomáhá, ba spíše naopak. Okamžitě se chytne partičky místních grázlíků pod vedením soudcova syna Dannyho. Ti jednoho večera srazí autem starou ženou Osie, o které starousedlíci říkají, že je čarodějnice. Žena se odplazí směrem ke své chatě v lesích a omladina se rozhodne zjistit, zda je v pořádku. V jejím příbytku naleznou starou formuli na oživování mrtvých a ampulku s krví. Dostanou se do křížku se starou ženou a následně vypukne požár. To už ale skupina teenagerů zkouší použít kouzlo na starý hrob, který leží nedaleko. Svou nevědomostí však oživí démona pomsty, který zde byl pohřben v těle tragicky zesnulého chlapce Tommyho. Toho před lety zabila partička mladíků a nyní nadešel čas, aby se jim za jejich ohavný čin pomstil. V ohrožení života se však ocitá i samotná Jenny s novými kamarády, protože Osie se o postiženého Tommyho za jeho života starala a nyní samá umírá díky jejich přičinění…



Režie: Jeff Burr
Rok výroby: 1994
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Andrew Robinson...(Sean Braddock)
Ami Dolenz...(Jenny Braddock)
J. Trevor Edmond...(Danny Dixon)
Soleil Moon Frye...(Marcie)
Mark McCracken...(Pumpkinhead)
Steve Kanaly...(soudce Dixon)
...a další


Jedná se o volné pokračování původního Pumpkinheada od mistra speciálních efektů a masek Stana Winstona. Nikdy jsem s touto sérií neměl žádné zkušenosti a tak uzrál čas, abych si rozšířil své hororové obzory. Přestože jsem slyšel na originálního Démona hrůzy většinou jen samé pozitivní ohlasy, na mě toto monstrum ani samotný příběh moc nezapůsobili. Vlastně se ani moc nedivím, že se této sérii nikdy nedostalo kultovního statusu. Přece jenom jde o průměrnou záležitost, která nikdy nebude patřit k mým nejoblíbenějším. Přesto všechno jsem původnímu filmu dal 60% a byl jsem zvědavý, kam až se tato série posune.

Dvojku si vzal pod režisérské křídla Jeff Burr, který mi asi nejvíce utkvěl v paměti svými dvěma zářezy v hororové sérii Puppet Master. I proto jsem očekával další průměrnou záležitost a on mě chlapec nakonec ani moc nezklamal. Přestože jsem měl po prvních minutách vážné obavy, jestli se na tento film vůbec dodívám do konce. Spíš mi to připomínalo jakousi parodii na jedničku s několika chabými pokusy o skloubení hororové atmosféry s černým humorem. Navíc k tomu musím připočítat i dost slabé herecké výkony některých zúčastněných. Při úvodním pronásledování postiženého chlapce a zpomaleného běhu čarodějnice jsem měl navíc sto chutí to celé vypnout.

Ono bylo sice pěkné, že se nám Burr snažil ukázat, jak to probíhalo v minulosti, ale styl jeho pojetí se mi vůbec nelíbil. Naštěstí se brzy dokázal oprostit (i když ne zcela) od svých excesů a Pumpkinhead mohl opět vylézt na scénu. Jeho ztvárnění se mi kromě jeho hlavy nelíbilo ani v jedničce, ale zde tomu chlapci od speciálních efektů nasadili vyloženě punc gumovitosti. Monstrum jako takové se mi nelíbilo vůbec, ale jeho obliba trhal lidi na malé kousíčky a to myslím doslova, mi rozhodně zvedlo náladu o několik levelů výše. I díky tomu jsem dokázal vydržet až do úplného konce. Ty je úvody na scénu za doprovodu hudby, která se k tomu absolutně nehodila – však byli na ránu.

Dvojka tak sice rozhodně nedosahuje kvalit svého předchůdce, ale dá se zde narazit na několik opravdu vydařených scén, při kterých jsem se vyloženě nasmál dosyta. Nicméně pokud v podobném duchu budou pokračovat i další díly, tak opustím vody průměrného hodnocení a půjdu s ním směrem dolů. V jedné z vedlejších rolí jsme měli možnost vidět i Kane Hoddera (představitel kultovního Jasona Voorheese).

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat