0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 6. 2017

Pumpkinhead: Ashes to Ashes (2006)

Bunt Wallace se nepoučil a nyní se i on sám stává terčem samotného démona pomsty. 

V jednom americkém zapadákově dojde k hotovému pozdvižení. Díky svědectví náhodného turisty, který však následně podlehne svým zraněním, je nalezeno v okolních lesích a močálech několik pohozených a zohavených těl. Stopy vedou až do starého krematoria, který patří rodině Wallaceových. Těm už kremace tolik nevynášela a tak si našli lepší zdroj svých příjmů. Společně s místním doktorem Fraserem čerstvé mrtvoly vždy zbavili cenných lidských orgánů, které následně za tučný zisk prodávali. Vše klapalo až do dnešního dne. V jedné z obětí však pozná místní žena Molly Sue Allen svou zemřelou dcerku a tato skutečnost jí dovede až k samému okraji zoufalství a touze po pomstě. Společně se svými přáteli navštíví starou čarodějnici, která na jejich požádání provede zakázaný rituál a přivede zpět k životu Pumpkinheada – démona pomsty. Jeho úkolem je zabít všechny označené provinilce, ale toto monstrum se nedrží žádných pravidel a tak začnou umírat i ti, jenž mu jen nevědomky zkříží cestu. To se však nelíbí Molly Sue ani ostatním, kteří ji podpořili v její touze po pomstě. Musejí urychleně přijít na způsob, jak démona zastavit, protože ani doktor Fraser a Bunt Wallace nehodlají jen nečině přihlížet, jak je Pumpkinhead jednoho po druhém zabíjí…



Režie: Jake West
Rok výroby: 2006
Délka: 91 min
Země: USA / Velká Británie / Rumunsko

Hrají:
Doug Bradley...(Doc Fraser)
Ioana Ginghina...(Ellie Johnson)
Tess Panzer...(Molly Sue Allen)
Douglas Roberts...(Bunt Wallace)
Emanuel Parvu...(Oliver Allen)
Lisa McAllister...(Dahlia Wallace)
Lance Henriksen...(Ed Harley)
...a další


Říká se „do třetice všeho dobrého a zlého“, ale u této série to zas až tolik neplatí. Prozatím ani jeden z dílů, které jsem měl možnost vidět, mě nějak záchvatně neuchvátil a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Opět došlo ke změně režiséra a ani Jake West nedokázal naplnit má očekávání. Musím však nesouhlasit s většinovým míněním, že jde o nejhorší díl této série. Osobně mi přijde, že co se týká kvality, tak si nemá ani jeden díl co vyčítat. Ano, jednička má své kouzlo, díky kterému si jí oblíbila spousta lidí, ale já ani z ní nebyl nikterak „na větvi“ a i trojka v mých očích splnila status obyčejného průměrného filmu.

Navíc se mi líbila ona jistá návaznost na jedničku, které si prostě nelze nevšimnout. Opět se setkáváme s rodinou Bunta Wallace, který se nakonec stal jednou z těch důležitých postav již v prvním díle. Tenkrát šlo sice o ušmudlané venkovany, kteří nakupovali v krámku Eda Harleyho – ale jejich zevnějšek se nikterak nezměnil ani dnes. Jen farmu vyměnili za rozpadající se krematorium s nefunkční pecí (docela paradox). Díky svému prostému smýšlení a lehké manipulaci se z nich stali jen obyčejní poskoci ďábelského doktora v jeho kšeftu s lidskými orgány. Nesmí samozřejmě chybět ani vzpomínkové pasáže na Eda Harleyho, který má s Pumpkinheadem společného více než jen jeho vyvolání v prvním díle.

Díky přítomnosti Lance Henriksena se tak zvedla i samotná úroveň hereckých výkonů, která jinak byla dost bídná. Doug Bradley totiž na všechno stačit sám nemohl. Představitel filmového Pinheada byl jasným tahounem celého filmu, ale to se dalo čekat. Zbytek osazenstva tu byl totiž spíše do počtu. Jenže Henriksen tu moc prostoru nedostal, což mě mrzelo asi nejvíce. Z ostatních lze snad poukázat už jen na „herečku“ Ioanu Ginghinu, která před časem nafotila peprné snímky v časopisu Playboy.

Tvůrcům se místy podařilo navodit zajímavou atmosféru, ale ta fungovala většinou jen při scénách, ve kterých přišel někdo o život. Díky čemuž přišli na řadu i béčkové gore efekty, které alespoň trochu okořenili jinak dost chudokrevný film. No a ztvárnění samotného Pumpkinheada? Bídné jako vždy, což v překladu znamená - opět byla jeho gumovitost vidět na kilometry daleko. Na to už si však začínám u této série pomalu zvykat. Takže mi nezbývá nic jiného, než si počkat s čímže se tvůrci vytasí v posledním díle. Ale již dopředu si myslím, že žádné zázraky se konat nebudou. Trojka tak v mých očích dopadla naprosto stejně, jako předchozí díl. Jde o průměrnou záležitost, která mi v paměti neuvízne na moc dlouho. Přesto jsem už viděl celou řadu mnohem horších filmů. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat