0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 6. 2017

Bigfoot (2012)

Alice Cooper má po celém světě věrnou fanouškovskou základnu, ale legendární Bigfoot mezi jeho příznivce rozhodně nikdy patřit nebude!

DJ a „hlas“ místního rádia Harley Anderson z městečka Deadwood hodlá uspořádat rockový koncert, který by pozvedl upadající prestiž svého města. Bude však zapotřebí pokácet část lesa, což se samozřejmě nelíbí ochráncům přírody v čele se Simonem Quintem. Ten má navíc s Harleym nevyřízené účty z minulosti. Do jejich sporu se však vloží starosta i místní policie a Quint je tak společně s několika aktivisty násilně odveden z místa, kde se má konat koncert. Stavbě pódia i zahájení koncertu tak již nic nestojí v cestě a hlavní host koncertu Alice Cooper přichází na scénu. Jenže nebude to on, kdo se stane největší „atrakcí“ této akce. Hluk a hlasitá hudba totiž vyhnala z lesů obrovského Bigfoota, tvora o kterém mezi místními kolovali jen pověsti a dosud jej nikdo neviděl živého. Agresivní kolos vzápětí rozpoutá hotová jatka a zdá se, že jej nic nedokáže zastavit. Dříve než se do celé akce zapojí policie i národní garda, rozhodnou se Simon Quint a Harley Anderson jednat na vlastní pěst. Zatímco Simon chce Bigfoota chytit a uspat, Harley najme skupinu lovců a hodlá obrovského tvora zabít. Bigfoot se však nehodlá vzdát bez boje a okolí Mount Rushmore to šeredně odskáče…



Český název: Přízrak z lesa strachu
Režie: Bruce Davison
Rok výroby: 2012
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Danny Bonaduce...(Harley Anderson)
Barry Williams...(Simon Quint)
Sherilyn Fenn...(šerif Becky Alvarez)
Bruce Davison...(šerif Walt Henderson)
Stephanie Sarreal Park...(Priya)
Alice Cooper...(Alice Cooper)
...a další


Spojení nechvalně známých společností Asylum a SyFy neznamenalo nic jiného, než že nás čeká další céčková podívaná určená jen pro opravdu otrlé jedince. Už jsem od nich viděl hodně bizarních produktů, ale tento řadím mezi ty nejméně poživatelné. Většinou se snažím na céčkových filmech najít i nějaké to pozitivum, ale tady to bylo téměř nemožné. Po krk zabořený v těch nejsmradlavějších sračkách bych tentokrát dokázal vyzdvihnout snad jen přítomnost zpěváka Alice Cooper a jeho krátké působení v tomto paskvilu. On jediný totiž snese přísnější metr, vše ostatní byla vyložená katastrofa.

Nevím, odkud Asylum vyhrabalo tým, který měl na starosti vizuální a speciální efekty, ale zřejmě se byli před natáčením podívat na pracovní úřad a po cestě posbírali ještě několik pochybných existencí přímo na ulici, které obsadili do tohoto paskvilu coby „herce“. CGI efekty (zvláště pak ty nejlacinější) jsou vždy největším zlem u podobných filmů s mrzkým rozpočtem. Většinou se tak vždy snažím ocenit alespoň pěknou přírodu, kde se natáčelo, jenže v tomto případě jsem tvrdě narazil i zde. Na digitální monstra, vrtulníky a cákance krve jsem si už zvykl, ale tady bylo digitální snad úplně všechno (voda, stromy a dokonce i lidi). Zvláště pak při scénách kdy Bigfoot zabíjel, jsem se musel chytat za hlavu asi nejvíce. Jeho směšné zadupávání obětí či uhryzávání hlav vypadalo naprosto nereálně a navíc se neustále opakovalo.

O pořádnou hororovou atmosféru tu tak divák nezavadí ani omylem, ale to je vám asi už jasné. Občas sice dojde na několik humorných situací, ale ani ty vám nějak závratně nezlepší jinak značně pokleslou náladu. Když jsem viděl již značně sešlou Sherilyn Fenn, bylo mi jí opravdu líto. Kdysi jsem jí měl coby herečku opravdu rád, ale snad by bylo už i lepší, kdyby svou hereckou kariéru pověsila na hřebík.


Hodnocení:
10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat