0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 6. 2017

Planet of the Sharks (2016)

Planeta Země se ocitla téměř celá pod vodou a hrstka lidí co přežila, musí nyní bojovat nejen s nedostatkem potravin, ale i enormním počtem žraloků…

Celá planeta Země se vlivem globálního oteplování a roztáním všech ledovců ocitla pod vodou. Lidé, kteří přežili, dnes žijí na uměle vytvořených plošinách, které se jen stěží dají označit za „města“. Hrstka vědců se snaží přijít na způsob, jak vše zvrátit, ale zatím marně. Zatímco lidé jsou ve svízelné situaci, nadvlády se chopili žraloci. Jejich útoky jsou stále častější a zdá se, jakoby byli koordinované. Příčinou je obrovská alfa samice a nedostatek potravy. Žraloci se tak stávají prioritou a je potřeba urychleně přijít na způsob jak je zastavit, jinak hrozí lidské rase úplné vyhubení.



Český název: Boj o pevninu
Režie: Mark Atkins
Rok výroby: 2016
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Brandon Auret...(Dillon Barrick)
Stephanie Beran...(Dr. Shayne Nichols)
Lindsay Sullivan...(Dr. Roy Shaw)
Christia Visser...(Dr. Caroline Munro)
John B Swart...(Hideo Ishiro)
Lauren Joseph...(Beatrice)
...a další


Každoroční přísun ultra levných céčkových filmů obstarává především společnost Asylum a tak mi bylo hned jasné, že tady se zřejmě příliš kvalitní podívané nedočkám. Krátký obsah filmu mě však mírně zaujal a tak jsem si samozřejmě nesměl nechat tento filmeček ujít. Již úvodní digitální masakr paletového městečka však pohřbil i zbytky mých iluzí, že bych se přece jenom mohl zas po dlouhé době dočkat alespoň průměrné podívané. Alespoň jsem se u toho trochu zasmál, když už nic jiného.

CGI efekty hrozné jako vždy, ale žraloci se tu celkem pěkně vyřádili. Počet jejich obětí byl obrovský a oni měli štěstí, že jim to lidé díky své klasické blbosti značně ulehčovali. On celkově byl tento film přehlídkou nelogických nesmyslů a dosti špatných hereckých výkonů. Ale to už je zažitá klasika, takže to překvapí asi jen málokoho. Svou pozornost jsem tak převážně soustředil jen na několik pěkných „hereček“. Po této stránce si nemůžu stěžovat, jen kdyby tolik nepřehrávaly. Co se týká atmosféry, tak se snad ani za hororovou označit nedá. Spíše bych to viděl na nepovedenou komedii – o čemž svědčí i nepříliš humorný lov žraloků s kopím, nebo průjezd motorového člunu obrovskou vlnou. To však raději nehodlám ani více komentovat.

Souboj o pevninu tak mnoho pozitivních věcí nenabídl a spíše si šeredně pohraje s vaší trpělivostí. Pokud vás však podobně laciné céčka baví, určitě tu najdete pár okamžiků, které se vám budou líbit. Já už se však na to podruhé určitě nepodívám.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat