0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 2. 2014

You Belong to Me (2008)


Shannon Elizabeth má na chlapy prostě smůlu…

Alex je úspěšná novinářka a právě se chystá na důležitou služební cestu do New Yorku. Poslední dobou se jí začalo dařit konečně i v osobním životě, její syn dobře vychází s jejím novým přítelem Chrisem, ale jak se zdá nic netrvá věčně. Její bývalý manžel jí začíná nejspíš opět ztrpčovat život. K tomu se do ní zakouká nový kolega Michael, který jí začne obklopovat dárky, ale nechce pochopit, že její srdce patří jinému. Což vyústí v tragédii. Po hádce spadne Michael z útesu, jenže tím to všechno nekončí. Spíš naopak, teror teprve začíná…



Český název: Smrtící posedlost
Režie: Richard Roy
Rok výroby: 2008
Délka: 89. min
Země: Kanada

Hrají:
Shannon Elizabeth …(Alex Wilson)
Andrew Kenneth Martin …(Chris)
Christian Campbell …(Michael McBride)
Elliott Larson …(Danny)
Victoria Sanchez …(Denise Fisher)
…a další



Kanadská distribuce všeobecně nepatří mezi nejlepší, takže jsem od filmu natočeného pro televizní účely moc dobrého neočekával a jak se ukázalo – mé tušení bylo správné. Režisér Roy natočil „mysteriózní drama“ ve stylu profláknutého romantického snímku, kdy si dívky možná okousají všechny nehty, ale jinak to byla jedna velká nuda. Jistým impulzem ke zhlédnutí byla účast Shannon Elizabeth, jenže ani ta nepředvedla žádný zázračný výkon. Takže za pozornost stojí snad jej její dekolt. Popravdě v Prcičkách byla mnohem víc rajcovní a tady se doslova trápila a většina diváků s ní.

Pořádnou atmosféru, aby tu člověk doslova pohledal. Již od samotného počátku započne nuda, která tu smrdí až do samotného konce a napětí se tu pro jistotu ani neukázalo. Dokonce se přiznám, že občas to až zavánělo prvky „komedie“. To však určitě nebyl tvůrčí úmysl, jenže to tak vyznělo z podstaty děje. Jeho tempo bylo navíc doslova uspávající, nezáživné a pokud bych to sledovat v televizi, tak jsem zhruba u druhé reklamy vytuhl. Ani bych se nedivil, kdyby u toho bylo „do 12. Let nevhodné“ kvůli poodhaleným zádům a vysílali to v podvečerních hodinách (možná i odpoledních). S natolik profláknutým scénářem a hlavně tvůrčí zmateností (cože to vlastně chtěli původně natočit???) se ani nedivím všeobecné neoblíbenosti tohoto filmu. Zvláště pak u těch, kteří se chtěli podívat na „duchařinu“ a místo toho se jim dostalo „vyvařeného“ drama – romanťáku.

Trochu mi přišlo, jakoby se Richard Roy bál pořádně přitlačit na pilu – už to přimáčknutí autem vypadalo úsměvně, ale to jsem ještě netušil, že přijde scéna s klackem. Pokud si takto představují natáčení mysteriózního filmu, nebo nedej bože hororu, tak to ať to oba i se scénáristou rovnou zabalí. Kdyby se alespoň vytasili s nějakou pořádnou akční scénou, ale to jsou jen samé kdyby…Takže jestli mohu někomu doporučit: tomuhle se vyhněte obloukem!!! Snad jen kdybyste trpěli nedostatkem spánku, tak tohle vám zaručeně pomůže usnout.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat