0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 2. 2014

My Soul to Take (2010)


Narodili se ve stejný den. Teď však musí všichni zemřít rukou sériového vraha, který před svou smrtí slíbil svou pomstu…
Malé městečko Riverton je otřeseno řáděním sériového vraha. Jednoho večera se konečně podaří odhalit jeho totožnost, ale před tím než je vrah dopaden, ještě stačí zabít svou těhotnou manželku, psychiatra a napadne několik policistů. Při převozu do nemocnice se pokusí zaútočit znovu, ale sanitka má nehodu a tělo vraha mizí v řece. Ještě před svou „smrtí“ Abel Plenkov prohlásí „že se jednou vrátí“…V den jeho údajné smrti (jeho tělo nebylo nikdy nalezeno) se předčasně narodilo sedm dětí. Ti jsou známí jako „Rivertonská sedma“. V den jejich šestnáctých narozenin však začnou jeden po druhém záhadně umírat. Je snad vrahem skutečně Abel, který se vrátil ze záhrobí, aby splnil svůj slib? Umřel vlastně? Nebo se jen někdo snaží vraždit jeho jménem? 



Český název: Vem si mou duši
Režie: Wes Craven
Rok výroby: 2010
Délka: 107. min
Země: USA

Hrají:
Max Thieriot ………………………(Bug)
John Magaro ……………………….(Alex)
Denzel Whitaker ……………………(Jerome)
Paulina Olszynski……………………(Brittany)
Nick Lashaway ………………………(Brandon)
…a další

No nevím, ale řekl bych, že od začátku nového „tisíciletí“ to jde s Wesem z kopce. Neviděl jsem zatím všechny jeho filmy, ale ty poslední stojí za hovno. Moc se mi nelíbil ani Vřískot 3 ani 4 a tohle už vůbec ne. Cravene, Cravene, to zas byla kravina. Horor natočený snad pro dvanáctileté publikum by možná ještě dokázal zaujmout svou myšlenkou (pointou), ale to by to muselo být natočené úplně jiným způsobem. Další teen vyvražďovačka, která se nás snaží zaujmout především kupou nudných dialogů, toporných hereckých výkonů a minimem zajímavých scén nemá šanci na úspěch ani náhodou. Zvlášť když se většina mord scén opět odehrává mimo záběr kamery a ještě nám jsou nabídnuty tak uspávajícím způsobem, že to snad ani není možné. O logice se tu raději ani bavit nebudu. Přitom začátek, zas až tak hrozný nebyl. Připadal jsem si jak při sledování seriálu Dawson's Creek – tady taky většina lozila oknem…
Charakteristika jednotlivých postav byla tak ubohá, až se mi za ně chtělo „brečet“. Atmosféra až na pár okamžiků nulová a o napětí, bych taky raději nemluvil. Bylo tu sice možné narazit na několik zajímavých momentů, jenže ty to už prostě nedokázali zachránit. Zatím nejhorší režisérův film, jaký jsem měl možnost vidět. Původně jsem si myslel, že za tou ubohostí bude malý rozpočet, ale jak jsem zjistil, tvůrci měli dostatečný kapitál (no a vzhledem k výběru herců jim toho muselo zůstat hafol), takže nechápu, kde byl hlavní problém. Přišlo mi, jakoby se jen všichni snažili, co nejrychleji snížit počet postav na minimum a přitom se jim to někde v půli cesty vymknulo z rukou.
Přitom stačilo si víc pohrát s eliminací sedmičky. Během krátké chvíle totiž většina přijde o život a divák z toho má pěkné kulové. Tím pádem se od toho odvíjela i atmosféra. Chtělo to hlavně si pohrát s napětím, jenže to se za celou dobu dostavilo asi dvakrát. I samotný závěr nenabídnul žádné velkolepé finále – no hlavně tam se kupila jedna nelogická věc za druhou. Měl jsem sto chutí to vypnout, ale statečně jsem se dodíval až do konce. My Soul to Také určitě nikomu doporučovat nebudu. Spíš se tomuto filmu vyhněte velkým obloukem. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat