0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 2. 2014

Transylmania (2009)


Skupina amerických studentů se vydává do Rumunska na výměnný pobyt. Očekávají zde jen samé párty, sex a spoustu zábavy, ale místní upíři a hradní strašidlo s nimi mají jiné plány…
Skupina amerických vysokoškoláků vyráží na výměnný studijní pobyt do Rumunska. Mají se hlásit na Razvanské univerzitě. Z příručky se dozvědí, že škola je vlastně starým hradem, na kterém v minulosti žili upíři. Na něco podobného však nevěří, chtějí si tu užít pořádnou jízdu plnou drog, sexu, historických památek a zase sexu. Netuší však, že upíří vládce Radu přicestoval společně s nimi a konečné hodlá přivést k životu svou dávnou lásku. Jak už to tak bývá, teenageři se mu připletou do cesty…



Režie: David Hillenbrand, Scott Hillenbrand
Rok výroby: 2009
Délka: 92. min
Země: USA

Hrají:
Oren Skoog ………………..(Rusty / Radu)
Jennifer Lyons ……………..(Lynne)
Paul Hansen Kim …………..(Wang)
Patrick Cavanaugh ………….(Pete)
Tony Denman ……………….(Newmar)
Nicole Garza …………………(Danni)
Natalie Garza  ………………...(Lia)
…a další

Tak a máme je tu již potřetí. Bratrské režisérské duo David Hillenbrand a Scott Hillenbrand se tentokrát rozhodli trošku upustit od další čistě klasické teen komedie a trošku začali koketovat i s hororovým žánrem. Tím se však nezměnila hlavní podstata jejich výtvoru a i zde se diváci dočkají celé škály humorných situací (někdy až dost trapných), ale ti co už viděli předešlé dva díly Blázinec na koleji a Blázinec na koleji 2, vědí co od nich očekávat. Hlavně když se tu objeví staré známé postavy, které se opět chovají „šíleně“. Musím ovšem uznat, že jsem už viděl mnohem lepší hororové komedie. To my však nezabránilo v tom, abych se celkem slušně nenasmál i zde. Především první polovina se mi líbila hodně a změna prostředí (ze studentských kolejí – do starodávného hradu) byla dobrá.
O zábavu se tu starali hlavně „huliči“ Pete a Wang, kteří v sobě objevili skryté vlohy (jak co se kšeftování týče, tak i chirurgické praxe). To samé se dá říci i o Rustym a jeho rumunské lásce přes internet. Kdo mi tu neseděl, byla blonďatá dvojčata, ale tak prdlá Jennifer Lyons a její „rychlík“ Newmar potřebovali konkurenci. Jen mě trošku mrzelo to, že upíři zde nebyli využití dle mých představ. Naštěstí tu máme záhadné strašidlo, které unáší mladé dívky a lovkyni upírů, zápletka se tím ještě více okořenila, takže druhá půlka taky nebyla zas až tak špatná. Leč očekával jsem více, hlavně jako fanda hororového žánru.
Docela však chápu nízká hodnocení a záporné ohlasy k filmu, protože lidé už jsou přesyceni těmi lacinými teen komediemi, které se na nás valí ze všech stran a většina z nich je pořád o tom samém. Sám nevím, zda bych hodnotil stejně, kdybych se na to někdy podíval ještě jednou, ale dneska jsem byl v dobrém rozpoložení a u sledování jsem si příjemně odpočinul. Od dob Prciček či Road Tripu se však jejich kopie pouze snaží dosáhnout stejných úspěchů, leč marně. Každopádně až příště pojedu do Rumunska na dovolenou, tak si sebou beru plný kufr hader a půjdu taky kšeftovat. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat