0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 2. 2014

Timber Falls (2007)


Až budete chtít v Americe někde kempovat, tak určitě nedejte na doporučení tamních buranů!!!

Mladý pár vyráží do Západní Virginie, aby si trochu odpočinuli od ruchu velkoměsta. Hodlají najít vhodné místo ke kempování, které chtějí okořenit trochou turistiky. Příroda je nádherná a od místní ženy si nechají doporučit místo zvané Timber Falls. Jenže po chvíli se dostanou do první rozepře s trojicí mladíků, která naštěstí skončí bez větší potyčky. Následující den však Sheryl zmizí a zoufalý Mike se jí vydá hledat. Netuší však, že se dostali do hledáčku fanatické rodiny, která je ve jménu „Boha“ uvězní pod svým domem, mučí je a chce po nich zplodit dítě…



Český název: Oběť zla
Režie: Tony Giglio
Rok výroby: 2007
Délka: 100. min
Země: USA

Hrají:
Josh Randall …………………………..(Mike)
Brianna Brown ………………………..(Sheryl)
Nick Searcy ……………………………(Clyde)
Beth Broderick …………………………(Ida)
Sascha Rosemann ………………………(Deacon)
…a další



V první řadě bych chtěl pochválit výběr prostředí, kde se film natáčel. Les, vodopády i okolní krajina vypadali úchvatně, jen ten scénář byl trošku odfláknutý. Neoriginální zápletka by mi ani tolik nevadila, kdybych tu opět nenarazil na celou řadu „klišé“, nelogického chování a náboženských keců. I toho mučení, bolesti a nářků mohlo být podstatně víc. Bohužel tvůrcům se zřejmě nechtělo moc pouštět do nějaké morbidní podívané a jejich show mi tak přišla poněkud víc decentní, než bylo zdrávo. Samozřejmě ani tady se to neobejde bez krve, jenže převažují hlavně dialogy s náboženským podtextem, které vážně nemusím. Moc jsem u toho nerelaxoval, spíš jsem se popravdě nudil. Pořád jsem očekával nějakou pořádnou akci, jenže ta se konala až na konci. Přitom Deacon s tou svou držkou mohl nabídnout mnohem víc, než jen mrskání či chabý pokus o znásilnění.
Na rozdíl od ostatních stejně laděných filmů se však tentokrát nedočkáme další „buranské – zmutované“ rodinky, která potřebuje doplňovat spižírnu o čerstvé maso – což jim dávám k dobru, jenže tím pádem jsme ošizeni o pořádný masakr. Sice tu několik lidí zemře, jenže kromě jedné smrti, to bylo celkem nuda. Nic kreativního, přestože upravený srp mohl způsobit mnohem větší paseku. To by se ovšem tvůrci nesměli rozhodnout pro již otřepané vražedné nástroje. Ono celkově mi přišlo, že přestože režisér dokázal vytvořit pěkně ponuré prostředí domu i podzemí, tak si s tím ve finále nedokázal vůbec poradit a naplno využít všechen skrytý potenciál, který se nabízel.
Divák tak pomalu začne přemýšlet, že si to mladý pár měl raději v tom sklepení rozdat, protože alespoň by nemuseli pořád zívat. Brianna Brown rozhodně nebyla k zahození a jak vidno, ani se moc nestyděla. Ale to ne, raději si poslechneme výklad o tom, jak to asi dopadlo s Jidášem. Koho to sakra zajímá? Pardón, omlouvám se všem pánbíčkářům. No nic, zase jsem zbytečně promarnil hodinu a půl, ale to se mi poslední dobou stává docela často. Podruhé tohle už vidět nemusím. Timber Falls je jalový film až běda. 


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat