0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 2. 2014

Dance of the Dead (2008)


Zombie ožívají a za svůj cíl si tentokrát vybrali školní ples. Je na skupince teenagerů, aby jejich invazi zastavili…
V malém americkém městečku se všichni teenageři chystají na závěrečný školní ples. Někteří řeší, s kým na něj půjdou, jiní se zas těší, jak se na něm tajně opijí, ale najdou se i tací jako školní spolek Scifi klubu, kteří se na něj ani nechystají. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že na místním hřbitově ožívají zástupy nemrtvých. Tedy nikdo kromě místního hrobníka. Další apokalypsa vypuká, všechny rozepře a nepřátelství musí jít stranou, protože záchrana spolužáků závisí na malé skupince „odpadlíků“…



Režie: Gregg Bishop
Rok výroby: 2008
Délka: 87. min
Země: USA

Hrají:
Jared Kusnitz …(Jimmy Dunn)
Greyson Chadwick …(Lindsey)
Chandler Darby…(Steven)
Carissa Capobianco …(Gwen)
Randy McDowell …(Jules Reiner)
…a další

Poslední dobou jsem začal stále více přemýšlet, proč vlastně já ten zombie žánr nemám tolik rád. Přitom George A. Romero, staré zombie klasiky a „nový“ REC a REC 2 mi nikdy nevadili. Řekl bych, že vše začalo tou záplavou novodobých filmů, kdy se zombie proměnili v ultrarychlé svině, kdy je tvůrci začali dávat do rádoby komedií a poctivé „hnijící“ masky které naháněli hrůzu, vystřídali digi efekty a tuna make-upu. I tady jsem se musel za hlavu chytat, když za asistence nejrůznějších „výbuchů“ vyskakovali zombíci z hrobů, dokonce řídili auto či se statečně schovávali postavám, aby na ně vzápětí mohli vybafnout zpoza stolu. O tom tančení na rockovou hudbu se už bavit nebudu vůbec.
Gregg Bishop se sice snažil, co mu jeho podprůměrné režisérské schopnosti stačily, aby diváka zaujmul a hlavně pobavil co největším počtem rádoby humorných situací, jenže mnohé z nich bych zařadil do kategorie nevkusných a především dost trapných. Snad ještě v první polovině se mu dařilo držet vše v rámci „přijatelnosti“, ale od chvíle kdy se banda vydává zachránit zbytek lidí na plese, se z toho v mých očích stala jedna velká sračka. Už jsem pár zombie komedií viděl a myslím si, že tahle je nejhorší snad ve většině aspektů. Špatný výběr herců je základním kamenem (i když našly by se tu asi dvě – tři výjimky) + likvidace zombíků přestala být již po chvíli zábavná a spíše jsem se začal těšit na likvidaci stupidních postav. 



To zas byla sebranka. Většina z nich by v jiných případech sloužila jen „do počtu“, jenže tady to tvůrci pojali trochu obráceně. Zatímco ty s alespoň trochu zajímavou charakteristikou umíraly, tak looseři nám ztrpčovali život celou tu hodinu a půl. Tentokrát mě neobměkčily ani dvě pohledné ženské a ani se moc nedivím, že jedna z nich nevěděla jak se „střílí“ z mačety. Navíc je škoda, že jsme byli ochuzeni o masakr na plese – no vlastně možná ani ne. Rovněž ten závěr filmu mi přišel zaprvé dost neoriginální, ale za druhé hlavně osekaný až běda. Chtělo to alespoň pořádnou akci, jenže to bych chtěl asi moc. Tvůrci si mysleli, že ta trocha krve a céčkové gore efekty všechno zachrání, ale asi se dost přepočítali. O čemž svědčí i nízké hodnocení.  


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat