0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 3. 2024

Extraterrestrial (2014)

Mimozemšťané nemají rádi, když někdo poruší úmluvu, natož když se je někdo pokusí zabít!

April společně se svým klukem Kylem a třemi kamarády odjíždí na víkend do rodinné chaty nedaleko jezera Echo Lake. Aby zde udělala nějaké fotky kvůli jejímu prodeji a posbírala pár věcí. Nikdo z nich netuší, že za poslední roky zde zmizela spousta lidí, po kterých se doslova slehla zem. Večer jsou svědky pádu hořícího objektu do nedalekého lesa. Když dorazí na místo, najdou trosky mimozemské lodi a stopy, které vedou k jejich chatě. Vystrašená omladina se snaží dostat pryč, ale v tu chvíli se již dostali do hledáčku bytostí, které nikoho odejít nenechají a mají s nimi vlastní plány…



Režie: Colin Minihan

Rok výroby: 2014

Délka: 106 min

Země: Kanada

Alternativní název: The Visitors

 

Hrají:

Brittany Allen...(April)

Freddie Stroma...(Kyle)

Melanie Papalia...(Melanie)

Jesse Moss...(Seth)

Anja Savcic...(Lex)

Michael Ironside...(Travis)

Gil Bellows...(šerif Murphy)

...a další


Mimozemšťané (UFO) jsou společně se zombie mým nejméně oblíbeným tématem, co se hororové tvorby týče. I z toho důvodu jsem tento film dost dlouho odkládal. The Vicious Brothers jsou pro mne zcela neznámí tvůrci (scénáristi), takže jsem neměl absolutně představu, co od nich můžu čekat, stejně jako od režiséra Minihana. No a po zhlédnutí tohoto filmu rozhodně do mé TOPKY patřit asi nikdy nebudou. Není to vyložená katastrofa, ale film jako celek mě nějak extra nezaujal.

 

To že to tu originalitou zrovna nehýří, se asi nemá cenu ani bavit, ale to by mi ani tolik nevadilo. Já ale nemám moc rád filmy, kde vás začátek navnadí a pak se téměř polovinu filmu nic neděje, postavy vám lezou na nervy (ta pětičlenná partička byla dost na ránu a dokonce tu není ani žádná nahota). V seznamu herců se objevila zajímavá jména jako Michael Ironside (ten patřil asi k tomu nejlepšímu, ač měl vedlejší roli – to jeho tričko s kachničkou…), nebo Emily Perkins, kterou jsem vůbec nepoznal a navíc tu měla jen malý „štěk“. Takže jsme odkázáni na trojici uřvaných holek a dva nesympatické blbečky. A to vážně žádné terno nebylo.

 

Po prvním útoku mimozemšťana na chatu, se alespoň trochu zlepšila atmosféra, která si po úvodní scéně s telefonní budkou, dala zřejmě kávu na té benzínové pumpě. Bylo cítit pár náznaků napětí, dojde i na nějakou tu přestřelku a kupu světelných efektů (které mi ničili oči). V závěru se přeneseme na mimozemskou základnu, kde dělají své zvrácené testy na unesených lidech a tahle krátká pasáž se mi líbila asi nejvíc. Dojde i na pověstnou anální sondu. V posledních minutách dojde i na narážku na Akta X a chlapíka s cigárem a naběhnou závěrečné titulky. Ta americká armáda je vážně pěkná svině…Ještě že nemám rád happyendy.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat