0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 3. 2024

Shuttle (2008)

Dobře si rozmyslete, jako dopravu zvolíte! Ne vždy je totiž pomocná ruka podána v dobrém úmyslu…

Kamarádky Mel a Jules se vrací z dovolené v Mexiku zpět do LA. Jedné z nich však nedorazí kufr a tak se zklamané dívky na letišti zdrží kvůli reklamaci a málem nestihnou poslední bus do centra města. Zastaví však u nich řidič minibusu, který jim nabídne, že je sveze za poloviční cenu. Dívky nabídku přijímají a společně s nimi k nelibosti řidiče nastoupí i dva mladíci Matt a Seth, kteří dívky „oblbovali“ již na letišti. Kromě nich s nimi jede ještě tichý starší muž Andy. Cesta do města se však záhy změní v nejhorší noční můru jejich života. Z řidiče se totiž vyklube ozbrojený únosce, který má s nimi vlastní plány a neštítí se ani vraždy…



České názvy: Noční autobus, Konečná stanice: Smrt

Režie: Edward Anderson

Rok výroby: 2008

Délka: 107 min

Země: USA

 

Hrají:

Peyton List...(Mel)

Cameron Goodman...(Jules)

Tony Curran...(řidič)

Dave Power...(Matt)

James Snyder...(Seth)

Cullen Douglas...(Andy)

...a další


Na tento nízkorozpočtový thriller/drama jsem narazil zcela náhodou. Mám docela rád podobné zápletky, které občas koketují i s hororovým žánrem, ale tady jde spíše skutečně jen o thriller, ze kterého se následně vyklube „obchod s bílým masem“. Sám miluji cestování a snažím se cestovat, co to jde a finance dovolí, jsem si však vědom, že existuje celá řada nebezpečných míst – kde turistům hrozí řada nebezpečí. Okradnout vás mohou ale i u nás, ovšem tento film zachází o něco dále. Obchodování s bílým masem není neobvyklé ani v některých částech Evropy, zvláště pak dole na Balkáně a především ženy jsou v mnohem větším nebezpečí. A to se nebudeme bavit o nedobrovolných dárcích orgánů na některých kontinentech.

 

Začátek filmu nabídne docela zajímavou atmosféru i dusno – hlavně od chvíle, kdy řidič změní své chování a přejde k terorizování svých cestujících. Pár pěkných scén i náznaků atmosféry se tu najde, ale jak čas plynul, došlo i na docela velký počet hluchých míst, hromadu nelogického chování postav (jasně, sám nevím, jak bych se choval v podobné situaci) – šancí na únik měli opravdu dost a svůj osud si více méně všichni zasloužili za svou blbost.

 

Herecké výkony většiny zúčastněných nebyli vyloženě špatné, jen škoda (zvláště pro muže), že kromě svléknutí do spodního prádla, tu nedojde k nějaké té nahotě (tu fotku v bedně nepočítám), když už obě herečky byly docela pohledné. Taky bych snesl větší porci násilí, protože když už k nějakému došlo, nebylo to špatně natočené. Dojde i na několik rádoby zvratů, ale ani ty moc lidí nepřekvapí. Asi nejvíc mi vadilo, že to celé bylo natočené v takovém šeru/přítmí.  Víc jak průměrné ohodnocení si však tento film nezaslouží.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat