0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 3. 2024

Ghosts of Darkness (2017)

Dva rivalové musí začít spolupracovat, jinak v tomto děsivém domě nemají šanci přežít…

Dva paranormální vyšetřovatelé Jonathan a Jack jsou pozváni na staré panství Richmond Manor jeho tajemným majitelem. Ten po nich chce, aby zde společně strávili následující tři dny a pomohli mu zjistit, co se zde skutečně děje, nebo zcela očistili pošramocenou pověst tohoto místa před možnými kupci. Během posledních desetiletí tu totiž za podivných okolností zemřelo nebo bylo zavražděno několik lidí a mezi místními kolují zvěsti, že toto panství je prokleté a straší v něm. Oba pánové nejsou z konkurence moc nadšení a zpočátku si dělají samé naschvály. Brzy však pochopí, že pokud budou chtít přežít následující tři dny, budou muset začít spolupracovat a odložit rivalitu stranou. Toto místo skutečně ovládá ZLO, které nenechá nikoho vyklouznout ze svých spárů…



Režie: David Ryan Keith

Rok výroby: 2017

Délka: 82 min

Země: Velká Británie

Alternativní název: House of Shadows

 

Hrají:

Paul Flannery...(Jonathan Blazer)

Michael Koltes...(Jack Donavan)

Steve Weston...(Mysterious Man)

Lisa Livingstone...(Rebecca Donavan)

Lisa Cameron...(Laura Johnson)

...a další


Britská tvorba nikdy nepatřila mezi moje nejoblíbenější, ale dá se v ní nalézt několik opravdu povedených filmů (zvláště pak staršího data). Bohužel ta novodobá už opravdu za moc nestojí. Většina filmů se totiž pořád dokola opírá o strašidelné domy/budovy, paranormální vyšetřovatele a duchy, což začíná být pomalu ale jistě jedna velká nuda. Zvláště když spousta z nich neoplývá moc velkým rozpočtem ani kvalitním scénářem a tento kousek je jedním z nich. Jde jen o další céčkový paskvil s minimem slušných momentů.

 

Ono je sice pěkné, když na vás vybalí historku o děsivém domě, kde nikdo údajně nepřežil víc jak tři dny, nebo někoho jiného zabil. Podle fotek a historek tam zařvala spousta lidí, ono sídlo bylo celkem hezké (jak zvenčí, tak i interiér vevnitř), ale to bylo tak všechno. Hromada dialogů byla nudná, vzájemné počáteční hašteření obou pánů nic moc (jeden jasnovidec, druhý se nemohl vzpamatovat ze ztráty své blízké). Opět vrzali panty, bouchali dveře, tu a tam se objevil nějaký stín nebo zakrvácený duch s červenýma očima, ale alespoň trochu slušná atmosféra se objevila až v samotném závěru.

 

Do té doby si spíš budete okusovat nehty nudou a zoufale pokukovat po časomíře. Jako celek tento film neměl šanci uspět, protože nic extra zajímavého tu k vidění nebylo. Spousta klasického klišé, nesympatické postavy, slabé herecké výkony, no prostě podprůměrná podívaná. Podobných filmů existuje celá řada a většina z nich je dle mého názoru naprosto zbytečnou ztrátou času. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat