0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 11. 2023

Escapee (2011)

Pokud navštívíte psychiatrickou léčebnu či ústav v rámci exkurze, nikdy nenavazujte oční kontakt s pacienty! Mohlo by se vám to šeredně vymstít…



Během školní exkurze v místní psychiatrické léčebně, je studentka Abby napadena psychopatem Harmonem. Zatímco ona je z tohoto setkání mírně otřesena, ON v ní vidí svou další oběť. Podaří se mu utéct z ústavu a během své cesty za sebou zanechává krvavou spoušť a spoustu obětí. Abby a její dvě spolubydlící zatím nemají ani tušení, jaké nebezpečí se k nim blíží a policie je v pronásledování sériového vraha hodně velký krok pozadu…



Český název: Uprchlý vězeň

Režie: Campion Murphy

Rok výroby: 2011

Délka: 98 min

Země: USA

 

Hrají:

Christine Evangelista...(Abby Jones)

Dominic Purcell...(Harmon Jaxon)

Carly Chaikin...(Lynn Peterson)

Melissa Ordway...(Renee Sanders)

Scott Elrod...(strážník Carter Thomas)

Danny Nucci...(profesor Jeremy Davis)

...a další


S tímto filmem má hodně lidí problém v tom, že v jejich očích jde spíše o krimi thriller nežli horor a s tím musím i tak trochu souhlasit. Vražd je tu sice požehnaně a počet obětí je skutečně velký, nicméně většina z nich se odehraje mimo záběr kamer, nebo se zde pracuje jen s náznaky. To by mi ani tak nevadilo, zvláště ze začátku má tento kousek i vcelku zajímavou ponurou atmosféru. Bohužel je zde i spousta nelogických momentů a několik vedlejších linek (tajemný slídil za okny, nevlastní bratři – to na to jako nikdo nepřišel dříve…?), které moc smysl nepobraly.

 

Hlavním tahounem měl být Dominic Purcell (Útěk z vězení), který sice předvedl slušný výkon, ale ustrašený scénář nedal šanci vyniknout všem jeho přednostem. On se však i tak snažil předvést psychopata – sériového vraha, co mu jeho možnosti dovolovaly a já s ním neměl nějaký větší problém. Objeví se tu i několik pohledných pro mne však neznámých hereček, které však své hlavní ženské zbraně neukázaly a jejich výkony už byli slabšího rázu.

 

Taky jsem postrádal přehlídku gore či pořádných (rafinovaných) mordů. Hodně se odehrálo schválně v přítmí, a jak už jsem poznamenal – mimo záběr kamer. Nějaké škrcení, rány pěstí nebo náznaky bodání žádné terno opravdu nejsou. Otevřený závěr už byl jen k pousmání a odkazem na několik jiných filmů. Jako nějaký dvoj díl u nějaké krimi série, by to možná mělo větší úspěch, ale jako celovečerní horor/thriller je to jen podprůměrný film s minimem kvalitní podívané.

 

Uprchlý vězeň tak zcela určitě nenaplnil má očekávání a nízké hodnocení napříč internetem je zcela oprávněné. Pár slibných momentů to mělo, ale i tak z toho nakonec vznikla podprůměrná podívaná, kterou nezachránil ani Dominic Purcell.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat