0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 11. 2023

Deadly Intent (2016)

Terorizuje duch mrtvého otce svou smutnící rodinu? Nebo je za vším něco jiného…

Bryony prožívá těžké období. Po sebevraždě svého manžela (válečného veterána s posttraumatickým stresovou poruchu – PTSD - z války v Afghánistánu) je na výchovu jejich syna Jamese sama. Ten jí vůbec neposlouchá, dělá jí naschvály a doslova sabotuje jejich domácnost. I z toho důvodu oba odjíždí do domu prarodičů, kde momentálně přebývá i její mladší sestra Lisa. I zde se však začnou dít podivné věci a obě ženy začnou mít tušení, že za nimi musí být někdo nebo něco jiného než malý James. Ten totiž tvrdí, že jej chodí navštěvovat jeho mrtvý otcem a jeho úmysly nejsou moc dobré pro nikoho v domě…



Režie: Rebekah Fortune

Rok výroby: 2016

Délka: 82 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Rebecca Reaney...(Bryony)

Gus Barry...(James)

Lara Lemon...(Lisa)

Peter Lloyd...(Steve)

...a další


Je pravdou, že jsem nikdy moc nepřišel na chuť britským filmům ani seriálům (čest několika výjimkám), jejich smysl pro humor či pokus o dramatičnost není prostě moje krevní skupina – zvláště když se jim to mnohdy moc nepovede, přesto i oni dokázali vyprodukovat spoustu slušných (i pár vynikajících) kousků. Tento pokus o nízkorozpočtovou duchařinu však mezi ně rozhodně patřit nikdy nebude. Film jako celek mi přišel jako již xkrát vyluhovaný sáček jejich čaje, s nahořklou příchutí a bez špetky originality.

 

Máme tu další rodinku (zde máma, syn, teta), které straší duch zemřelého, jenž za života rozhodně nebyl žádný svatoušek (zvláště pak poté, co prožil ve válce) a po smrti to chce dát pozůstalým pořádně „sežrat“. Máme tu pár pokusů o lekací scény, trošku toho nadpřirozeného teroru, nějaká ta prasklá sklenička, roztrhaný křeček, rozbitý nábytek, pár vzpomínkových pasáží – no nic závratného, co by vás posadilo na zadek, nebo byste si museli zakrývat děsem oči. Obměkčit to měla jedna nahá scéna a srdceryvný závěr.

 

Navíc to celé působilo dost laciným vzhledem, herecké výkony taky žádná sláva a ten malý spratek mi lezl na nervy už po několika minutách. Tak nějak jsem pořád doufal, že se tu alespoň trošku přitlačí na pilu, duch rozpoutá pořádné inferno, atmosféra a napětí vyletí směrem vzhůru, ale to bylo jen marné přání. Nuda nás bude doprovázet až do samotného závěru. Těch pár světlejších okamžiků to nezachrání. Další podprůměrná zbytečnost a ztráta času.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat