0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 11. 2023

Dead Within (2014)

Zombie kousek o izolovaném páru uprostřed apokalypsy, pojatý dosti odlišným a komornějším způsobem. Bohužel ne moc záživným a zajímavým.  

Před šesti měsíci vypukla nákaza, která se nekontrolovatelně rozšířila napříč celou zemí. Kim a Mike zoufale přežívají v lesní chatě, s tekoucí vodou, minimem zásob a hrstkou zbraní na svou obranu. Aby přežili, byli nuceni zabít nejen své nakažené přátelé, ale i vlastní dítě. On často vyráží ven, aby obstaral trochu potravy a zásob, ONA zůstává v obydlí a izolace se nepěkně podepisuje na jejím psychickém stavu. Venku číhá nebezpečí, ale to se pomalu začne vkrádat i na práh jejich dveří a čeká na svou příležitost…



Režie: Ben Wagner

Rok výroby: 2014

Délka:  82 min (91 min)

Země: USA

Alternativní název: What Remains

 

Hrají:

Amy Cale Peterson...(Kim)

Dean Chekvala...(Mike)

Sarah McMaster...(Erika)

Rick Federman...(Todd)

J. Claude Deering...(Ranger Mark Rand - hlas)

...a další


Netradičně pojatý příběh odehrávající se uprostřed zombie apokalypsy si moc velkou přízeň u diváků bohužel nezískal. Proč? No hlavně svým komorním pojetím a faktem, že se tam moc zajímavého neděje. Zápletka staví především na konverzaci mezi samotnou dvojicí a jejich soužitím, což pro mnohé moc zajímavé nebylo. A jak čas plynul, začalo to být popravdě i poněkud otravné. Přece jenom u hororů očekáváte i nějakou tu pořádnou akci, která se však dostavila až v samotném závěru a žádná sláva to taky nebyla.

 

Vzhledem k tomu že se většina děje odehrává na malém prostoru chatky a všechny ty zvuky a vřeštění za zdmi sice nabádalo zapojit vlastní fantazii, ale nebýt několika vzpomínkových pasáží (cože se odehrálo před několika měsíci) a faktem, že psychika ženy se každým dnes zhoršovala (trpěla bludy, dojde i na několik rádoby lekacích scén), byla by to nuda. Okořeněná trošičkou romantiky, dojde i na nahotu, ale to u zombie filmů moc nezabírá.

 

Takže jak už jsem poznamenal, na nějakou tu akci a krev dojde hlavně až v závěrečné třetině. V tu dobu ale už většina diváků jen rezignovaně čekala, jak to celé skončí, nebo to nudou vypnula. Jelikož mi absence happyendů vůbec u filmů nevadí, tak mě konec vlastně i tak trochu potěšil. Protože oba hlavní aktéři mi lezli poměrně dost na nervy. Podprůměrné hodnocení napříč internetem je zcela oprávněné a musím souhlasit, že tohle je prostě nevydařený film.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat