0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 3. 2024

Snow Falls (2023)

Sněhová vánice, pětice uvízlých přátel na horské chatě, vzrůstající paranoia a hromada nudy…

River pozve své čtyři přátelé, aby oslavili silvestra v luxusní chatě jeho rodičů, která se nachází v oblíbené horské oblasti Snow Falls. Brzy po jejich příjezdu však vypukne sněhová vánice a záhy vypadne i elektřina. Zásoby jídla jsou minimální a teplota v chatě začne rychle klesat. Navíc uslyší v rádiu zprávu o smrtícím viru, který by mohl kontaminovat sníh. Zanedlouho propuknou první známky paniky a psychický stav všech zúčastněných se začne rapidně zhoršovat, což může vyústit v obrovskou tragédii…



Režie: Colton Tran

Rok výroby: 2023

Délka: 79 min

Země: USA

 

Hrají:

Anna Grace Barlow...(Eden)

Johnny Berchtold...(River)

Colton Tran...(Kit)

Victoria Moroles...(Em)

James Gaisford...(Andy)

...a další


Spousta lidí jezdí slavit příchod Nového roku na hory, alkohol teče proudem, a když je dobrá společnost – je i hromada zábavy. Horší však už je, když vypukne sněhová vánice a vy zůstanete odříznutí od civilizace. Tady se však tvůrcům nepovedlo absolutně navodit autentičnost této situace. Za okny sice sněží, ale když postavy vylezou ven, mají sníh sotva po kotníky, auto má trochu zasněžené skla a střechu – no prostě žádná hitparáda. To však nebyl jediný problém toho filmu. On byl celkově celý špatný.

 

Dialogy stupidní, žádná pořádná akce a ani alespoň trochu solidní atmosféru se tu nepodařilo navodit. Postavy byly nesympatické (hypochondr, nadržený borec, alkoholik a šoumen v jednom, buchta co furt řeší ztrátu své matky a hostitel, který má strach z rodičů). Když vypadl proud a oni začali mrznout, chovali se jako úplní idioti. Všude dokola dřevo (když už nechtěli pálit drahý nábytek a podlahu, tak venku bylo velké dřevěné zábradlí, nebo stromy kolem). S přibývajícími minutami jsem několikrát málem usnul nudou a nezachránil to ani digitální sněhulák či střep v břiše.

 

Je mi jasné, že tu zřejmě neoplývali velkým rozpočtem, ale když už se režisérovi podařilo sehnat pár alespoň trošku známějších béčkových herců a hereček, tak bych očekával, že to dopadne o něco lépe. Hercům jsem prostě tu vzrůstající paranoiu a zmar nevěřil ani minutu. Hororových prvků tu bylo jako šafránu a jediné štěstí byla krátká stopáž. Hororů z roku 2023 jsem zatím moc neviděl, ale tohle bude jistě jeden z kandidátů na nejhorší kousek.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat