0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 3. 2024

Devil's Gravestone, The (2010)

Manžel se přeměnil v upíra a zabil jejich syna. Od té doby Jaq netouží po ničem jiném, než po pomstě!

Poté co se její manžel Cale přeměnil v upíra a jeho první obětí se stal jejich malý syn, se z Jaq stala lovkyně upírů. Touží po jediném, najít svého muže a pomstít se. Na své cestě za pomstou kosí jednoho vampýra za druhým, ale nemůže najít žádné stopy po svém hlavním cíli. Až v Roach City narazí Jaq na detektiva Dicka, který jí pomůže získat potřebné informace. Ukáže se, že Cale se za tu dobu stal velmi mocným a je hrozbou pro celé lidstvo. Sama ho zřejmě zastavit nedokáže…



Český název: Ďáblův náhrobní kámen

Režie: Jay Mackenzie Roach

Rok výroby: 2010

Délka: 92 min

Země: USA

 

Hrají:

Elle LaMont...(Jaq)

Niko Red Star...(Cale)

Joe Nemmers...(Dick)

Grant James...(doktor)

Kristin Sutton...(Maggie)

...a další


Tento film mě nějak záhadně minul, když jej vydala nechvalně proslulá DVD edice, ale kupodivu jsem na něj narazil ve své opravdu bohaté filmotéce a tak jsem hodlal svou chybu napravit. Už dopředu jsem věděl, že půjde jen o další lacinou céčkovou záležitost, takže má očekávání nebyla vůbec velká. Spíše jsem se připravil na další nudnou podívanou, a jak se ukázalo, udělal jsem dobře. Tento film totiž mnoho zajímavé podívané nenabídl a nízké hodnocení napříč internetem si vysloužil zcela zaslouženě.

 

Scénář samotný příliš originalitou neoplýval, ale i s tím jsem počítal. Rozpočet evidentně moc velký nebyl, kamera byla otřesná, stejně tak i střih či herecké výkony většiny zúčastněných. Tvůrci se to snažili zachránit alespoň trochou té nahoty a celkem pohlednou hlavní hrdinkou, ale to byla jen kapka v moři zmaru. Najde se zde i několik rádoby akčních pasáží a trocha té umělé krve, ale jinak šlo jen o přehlídku nudy se špetkou zajímavé atmosféry a minimem světlých okamžiků.

 

Scénář byl plný teorií a úvah o upírech, andělech i samotném Ježíši, ale to bylo tak všechno. Samotný závěr byl směšný – no spíše (ne)pěkně dementní. Ostatně jako skoro celý film. Nebýt těch několika soubojů s upíry, byla to jen velká nuda. Tyhle ty filmy jsou jedna velká zbytečnost a ztráta času. Pokud můžete, raději sáhněte po něčem jiném. Vyložený ODPAD to nebyl, ale nemělo to k němu moc daleko. 


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat