0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2020

Jûsan-nin renzoku bôkôma (1978)


Malý tlouštík znásilňuje a zabíjí jen tak pro potěšení… 


Obtloustlý malý psychopat miluje jazz, jízdu na kole a zabíjení. Své oběti si vybírá čistě náhodně během svých projížděk. Přestože dává přednost ženám, které rád před smrtí (ale klidně i po ní) znásilňuje, nedělá mu žádný problém zabít i muže. Křik, strach, nahota a bolest ho neskutečně vzrušují a nedokáže s tím jen tak přestat. Až jednoho dne…



Režie: Kôji Wakamatsu

Rok výroby: 1978
Délka: 60 min
Země: Japonsko
Alternativní názvy: 13-nin renzoku bôkôma, Serial Rapist

Hrají:
Tensan Umatsu
Kumiko Araki
Mayuko Hino
Rara Chinami
Kayoko Sugi
...a další


Kôji Wakamatsu si pro nás připravil další porci zajímavé podívané a tentokrát se rozhodl řádně přitvrdit. Násilí a nahota mu nedělali nikdy problém, bohužel tentokrát to šlo na vrub kvality scénáře. Ten už tak propracovaný nebyl, no vlastně by se dalo říci, že se vše koncentrovalo pouze na znásilňování a zabíjení. Což mi osobně zas až tolik nevadilo, ale já si u tohoto tvůrce přece jenom zvykl na jistý standart, který ovšem tentokrát zůstal naplněn tak napůl.

Samozřejmě že bylo zajímavé sledovat psychopata v akci, protože počet jeho obětí byl opravdu uspokojující (nejen pro něj samotného, ale i diváka). Do spárů se mu dostalo (13) obětí z nich většinu představovaly ženy, které většinou nejprve znásilnil a poté zastřelil (většinou střelou do vaginy), ale některé s ním šly i dobrovolně. U chlapů už šlo většinou jen o klasické zabití. Jenomže způsob vraždy byl většinou pořád stejný a to mi dost vadilo. Žádná pořádná kreativita. Navíc mnohdy tvůrci zapomněli na krev či alespoň místo průstřelu (když už to někdo dostal třeba do břicha).

Porce nahoty byla dostačující, což v tomto případě si stěžovat nemůžu, ale co se vraha týče, tak i ON se jaksi poameričtil (několikrát si zapomněl sundat ty svoje montérky), takže to ztrácelo onu autentičnost. A na Japonce bych čekal i mnohem zvrácenější, bizarnější a perverznější podívanou.

Takže v konečném hodnocení si myslím, že Kôji Wakamatsu už natočil i mnohem lepší podívanou. Tento kousek má své klady, ale i zápory a proto se tentokrát uchýlím jen k lepšímu průměru. 

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat