0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 1. 2020

Puppet Master: The Littlest Reich (2018)


Aukce loutek se promění v krvavý masakr.


Třicet let od smrti zločince Andre Toulona se v malém texaském městečku Postville pořádá vzpomínková akce „Toulon murders“, při které si návštěvníci mohou prohlídnout jeho nechvalně proslulé sídlo, jehož součástí je i mauzoleum s jeho ostatky. Dále zde má proběhnout aukce loutek, což je také hlavním lákadlem, proč se do nedalekého hotelu Brass Buckle sjelo tolik hostů. Vidina tučného zisku sem přivede i autora a prodavače komiksů Edgara, jeho přítelkyni Ashley a šéfa Markowitze. Edgar totiž nedávno nalezl ve věcech svého zesnulého bratra loutku Bladea – která by měla být hodně cenná. Jenomže krátce po jejich příjezdu se začnou dít podivné věci. Nejen Blade, ale i ostatní loutky se probouzí k životu díky tajemné síle ono místa a rozpoutají krvavý masakr…



Režie: Sonny Laguna, Tommy Wiklund

Rok výroby: 2018
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Thomas Lennon...(Edgar Easton)
Jenny Pellicer...(Ashley Summers)
Nelson Franklin...(Markowitz)
Michael Paré...(detektiv Brown)
Barbara Crampton...(policistka Carol Doreski)
Udo Kier...(Andre Toulon)
...a další


Osobně patřím ke skalním fandům Puppet Master, ale je mi až smutno, kam to Charles Band za poslední roky s touto sérií dovedl. Kdysi vcelku oblíbená série o vraždících loutkách se stala díky posledním přírůstkům podprůměrnou podívanou a trilogie Axis patřila k vůbec nejhorším dílům, které vznikli. A když jsem se dozvěděl, že za tím posledním stojí dvojice režisérů Sonny Laguna, Tommy Wiklund, moc mi to na klidu nepřidalo. Oba tito pánové totiž rovněž mezi špičku ve svém oboru nepatří a jejich filmy za moc nestojí.

Chtěl jsem jim však dát šanci a bohužel se ukázalo, že tohle pokračování raději vzniknout nemělo. Není to vyložená katastrofa, ale i tak jsem byl spíše zklamán. Hlavně tím, že se scénáristi v čele s Bandem a Zahlerem nepochopitelně vykašlali na minulost (historii) Andre Toulona a zde z něj udělali šíleného nacistického zločince, vraha a rasistu – jenž své loutky stvořil jen k zabíjení podřadných ras, lesbiček a feťáků. Udo Kier sice vypadal pěkně znetvořeně, ale na place se moc neohřál. A zbytek osazenstva v čele s kdysi populárními herci (Barbara Crampton, Michael Paré, atd.) taky nepodali zrovna zářivé výkony.

Naštěstí tu byly vraždící loutky a jakési formy panenek (viz Baby Führer, nebo trpaslík gynekolog), které rozpoutaly ten správný krvavý masakr – plný lahodných céčkových gore scén, morbidních situací okořeněných černým humorem, jenž my alespoň trochu zvedly náladu. Ze staré bandy se tu objevila bohužel jen čtveřice Blade, Pinhead, Tunneler a Torch se svým plamenometem. Ale i vcelku slušné množství jejich společníků a několik napodobenin si rovněž nevedlo vůbec špatně. Robotek s vrtulí tu měl doslova krvavé hody.  

Puppet Master: The Littlest Reich tak svou kvalitou patří spíše k podprůměrným záležitostem, ale za samotné loutky, vysoký počet mrtvých a krvavou zábavu v čele se scénkou na WC dám o nějaké to procento navíc.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat