0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 1. 2020

St. Agatha (2018)


Těhotná děvčata by spásu v tomto klášteře rozhodně hledat neměla!


Mladá těhotná žena Mary se dostala do svízelné finanční i citové situace, ze které se pokusí najít cestu díky církvi. Ovšem hledat spásu v malém zapadlém klášteře sester bohoslovných, se ukáže být tím nejhorším nápadem v jejím životě. V klášteře totiž vládne pevnou rukou a za pomoci drastických metod Matka představená – díky čemuž se od ní odvrátil dokonce i samotný Vatikán. Nejen řádové sestry ale především mladé těhotné dívky a ženy, jsou zde často trestány nejrůznějšími tresty, musí mlčet a jsou pod neustálým dozorem bez možnosti svobodného pohybu či snad odchodu. Navíc se brzy ukáže, že celá tato podivná komunita má děsivé tajemství, které se točí okolo novorozených dětí…



Režie: Darren Lynn Bousman

Rok výroby: 2018
Délka: 103 min
Země: USA

Hrají:
Sabrina Kern...(Mary / Agatha)
Carolyn Hennesy...(Matka představená)
Hannah Fierman...(Sarah)
Courtney Halverson...(Catherine)
Lindsay Seim...(Doris)
Trin Miller...(Paula)
...a další


Tak to byl zase přešlap jako prase. Myslím tím tento film jako celek. Já blbec jsem se nechal zlákat jménem režiséra a hlavně jsem se těšil na solidní  nunsploitation v modernějším pojetí, ovšem starým klasikám tohle moderní pojetí nesahá ani po kotníky. 103 minut trvající nuda, která nás za celou tu dobu potěší snad jen dvěma – třemi zajímavějšími momenty, které snesou s přivřením oka označení „hororová podívaná“. Jinak šlo hlavně o rádoby psychologické drama s drsnějším námětem, leč bez pořádné atmosféry nebo snad nějaké krvavější podívané jak jsme u Bousmana zvyklí.

Pánbíčkářské kecy tu naštěstí nejsou v hlavním kurzu, takže alespoň těchto sraček jsem byl víceméně ušetřen. Jedna šitá huba, ustřihnutý jazyk, ruka v pasti (zajímalo by mně, jak jí z té pasti hlavní hrdinka dostala – navíc měla ruky jak hůlky, takže by jí to totálně rozdrtilo kosti) a udušení pupeční šňůrou to nezachrání. Byla tu celá řada nelogických kopanců a samotné finále taky stálo za hovno. I když zas na druhou stranu, každý se dá podplatit a asi jí ty staré panny měly plné zuby.

St. Agatha se navíc nepyšnila ani nějak zvlášť zajímavým hereckým obsazením – či snad kvalitními hereckými výkony (snad jen představitelka Matky představené podala kvalitní výkon). Alespoň že tu nudnou omáčku okořenili alespoň několika zajímavými střípky (scénami) z minulosti hlavní hrdinky. Tohle prostě navíc jak podprůměrné ohodnocení nemělo ani omylem.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat