0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 1. 2020

Revenge (2017)


Nechali ji umírat uprostřed pouště jako prašivého psa. Smrt si však na ni bude muset ještě počkat…


Charismatický boháč Richard si do své odlehlé luxusní vily v poušti přiveze atraktivní milenku Jen. Společně si chtějí užít pár chvil plných vášně a sexu, než na místo dorazí Richardovi kamarádi. Každoročně se zde totiž scházejí na adrenalinový lov zvěře. Jenomže letos Stan a Dimitri dorazí o den dříve, to ale nebylo v plánu a vyzývavá žena jim rozhodně není lhostejná. Stan následně využije Richardovu chvilkovou nepřítomnost a Jen znásilní. Zhrzená a ponížená žena chce okamžitě odjet (odletět) pryč, to se ale mužům vůbec nezamlouvá. Zvláště, když hodlá vše ohlásit a začne vyhrožovat i o vyzrazení svého poměru s ženatým Richardem. Nenadálá situace se vymkne všem zúčastněným zpod kontroly a zdánlivě umírající Jen je uprostřed pouště ponechána svému osudu. Z posledních sil se jí podaří zastavit silné krvácení a její touha po přežití a pomstě se pro trojici mužů stává osudnou…



Český název: Pomsta

Režie: Coralie Fargeat
Rok výroby: 2017
Délka: 108 min
Země: Francie

Hrají:
Matilda Anna Ingrid Lutz...(Jen)
Kevin Janssens...(Richard)
Vincent Colombe...(Stan)
Guillaume Bouchède...(Dimitri)
...a další


Začínající režisérka Coralie Fargeat rozhodně nechtěla jít se svou „kůží na trh“ jen tak lacino a byť s rozpočtem necelých tří milionů dolarů a svou dosavadní minimální zkušeností (vždyť do té doby natočila jen dva krátkometrážní kousky) nabídla divákům docela slušnou a hlavně krvavou podívanou. Rape and revenge jsou navíc vcelku slušným lákadlem, jen bylo potřeba, aby se z toho nestala jen tuctová podívaná, po které brzy neštěkne ani pes a dle mého se jí to v rámci možností povedlo.

Jako žena věděla, co na publikum platí a jelikož se na podobné filmy dívají hlavně muži, do hlavní role obsadila mladičkou italskou herečku a modelku. Pánové si tak zpočátku přijdou na své – nakrucující se prdelka, titěrné bikiny, svůdné pohyby, trocha té nahoty – no prostě pastva pro oči. Ani není divu, že naše (ne)svatá trojice z ní nemohla spustit oči a dvojici buranských kámošů tekly sliny. Krásná idylka přiblblé dívenky však záhy vezme za své a poté co je znásilněna, zbita a shozena ze skály, pomalu umírá uprostřed pouště. Každá druhá by to jistě nepřežila a když tak by po ztrátě takového množství krve následně podlehla svým zraněním (což bylo dle mého dost uhozené, ale podobných nelogických prvků tu bylo spousta), ale my se přece měli dočkat ještě oné slibované pomsty.

Druhá polovina filmu se už nese v duchu krvavé a hlavně pěkně brutální pomsty. Navíc si Jen zahraje i na Johna Ramba a pod vlivem přírodní drogy (peyote) si ošetří svou hrůzně vypadající ránu na břiše (jako bonus si vypálí opravdu trefné tetování). Její tři protivníci postupně okusí vlastní medicínu a diváci se dočkají nejen litrů stříkající krve, ale i několika slušných gore scén (a to nejen díky halucinacím). Některé z nich opravdu nejsou pro slabší jedince.

Trošku však zamrzí, že přestože se tu najde několik opravdu povedených atmosférických (dramatických) momentů a brutálních momentek, tak se to bohužel neobešlo ani bez poněkud nudnějších pasáží. Já si však stěžovat rozhodně nebudu. Neočekával jsem žádné zázraky a odcházím docela spokojený. Matilda Anna Ingrid Lutz je navíc vážně kus pěkné ženské, takže i za ní dám nějaký ten bodík navíc.

Revenge si určitě zaslouží vaší pozornost a myslím si, že nebudete litovat. Míra brutality je slušná, hlavní hrdinka sympatická, na krvi se taky nešetřilo, jen nesmíte moc hledět na logiku a reálnost u důležitých momentů filmu. Pokud jste schopní se od toho oprostit, budete stejně jako já nadmíru spokojení.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat