0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2019

Crushed (2009)


Nevinná sousedská výpomoc, se změní v hotovou tragédii.


Když se jednoho dne přistěhuje nová sousedka Tara, Ray jí pomůže s těžkými věcmi. Nic neobvyklého říkáte si, ale tento příběh má děsivé pokračování. Zanedlouho se totiž na mol opilý Ray ocitne v její posteli, no a zatímco ON to považuje za úlet a sex na jednu noc, ze které si stejně nic nepamatuje, ONA je jím od té chvíle doslova posednutá. Sleduje jej na každém kroku, neustále jej otravuje telefonáty, chodí za ním do práce a nehodlá se smířit, že ji Ray absolutně ignoruje. Tara je totiž psychicky narušená osoba, která se neštítí ničeho (vražd, mučení), což na vlastní kůži pocítí všichni z Rayova nejbližšího okolí…



Režie: Patrick Johnson

Rok výroby: 2009
Délka: 90 min
Země: USA
Alternativní název: She's Crushed

Hrají:
Natalie Dickinson...(Tara)
Henrik Norlén...(Ray)
Caitlin Wehrle...(Maddy)
Keith Malley...(Donnie)
Robert Paschall Jr...(Phillip)
...a další


Filmy o šílených (zhrzených) ženách či mužích a jejich následný „Stalking“ svých obětí není nic nového a existuje jich celá řada. Ovšem většina z nich se věnuje jen psychickému teroru. Najdou se však i takové, ve kterých nechybí dávka násilí, mučení a zabíjení. No a tento kousek patří mezi ně. Bohužel se ale na něm dost podepsal malý rozpočet, který z tohoto vcelku zajímavého námětu udělal nepříliš záživnou podívanou.

Hlavní hrdinka byla správný magor, který se doslova vyžíval v utrpení svých obětí. Nechyběla tomu ani poměrně slušná dávka brutality a počet obětí taky nebyl zrovna zanedbatelný, bohužel mi sledování dost kazil chaotický střih a zmatená kamera – jejichž účelem bylo alespoň částečně zamaskovat všechny nedostatky. I tak si však jistě někteří přijdou na své. Krev bude cákat na všechny světové strany, dojde k bodání, vrtání, pálení, řezání, lobotomii – no prostě samé „krásné“ věci. Jenže místo toho aby nám byli nabídnuty opravdu brutální záběry na samotné mučení, dost často kamera raději obdivovala výstřih či rozkrok hlavní hrdinky (která se ráda producírovala hlavně ve spodním prádle).

Natalie Dickinson však podala docela slušný herecký výkon a vlastně byla tím nejzajímavějším, co nám tento film nabídl. Minimálně o třídu převyšovala ostatní herce, z nichž většina byla tak na úrovni ochotnického představení, což taky dost snižovalo celkovou kvalitu. Což byla vážně škoda. Velký problém byl i v tom, že se tvůrcům prostě nepodařilo navodit potřebnou atmosféru (až na pár okamžiků), kterou by u podobných kousků divák prostě očekával.  

Crushed tak řadím k lehce podprůměrným filmům, které prostě nedokázali naplno využít svůj potenciál. Brutalita totiž ještě nezaručuje úspěch, když všechno ostatní je tak okatě amatérské…

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat