0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2019

Neighbor (2009)


Tahle ženská se moc k plotně nehodí! Ze všeho nejraději má totiž lidský křik, mučení a zabíjení…


Je na první pohled, milá, přátelská a zatraceně sexy. Jenže ve skutečnosti je její duše skrz na skrz prohnilá, miluje mučení a zabíjení nebohých obětí. Je jí úplně jedno zda jste muž, žena, nebo dítě, hlavně když u toho neskutečně trpíte, škemráte o život a ona si může užívat vaši agonii. Jakmile si vás vyhlédne, je s vámi konec. Slitování totiž u ní nehledejte!



Režie: Robert A. Masciantonio

Rok výroby: 2009
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
America Olivo...("Dívka")
Christian Campbell...(Don Carpenter)
Lauren Rooney...(Elizabeth Hitchcock)
Joseph Aniska...(Sam Landis)
Pete Postiglione...(Mike Hodder)
...a další


America Olivo byla svého času neskutečně sexy ženská, která se mimo jiné téhož roku objevila na obálce časopisu Playboy, vdala se za Christiana Campbella a natočila s ním tento film. O ano dámy a pánové, její skutečný manžel si zde zahrál nejdéle trýzněnou oběť Dona a jak vidno, oba si natáčení neskutečně užívali. To už se ovšem nedá říci o samotných divácích, alespoň tedy co se mrzkého hodnocení tohoto kousku napříč internetem týče.

Přitom ono to na první pohled vypadá jako vcelku solidní filmeček. Mučení je zde vskutku pestré, hlavní hrdinka je vynalézavá, každá z jejich obětí si projde neskutečným peklem, prolije litry vlastní krve jen pro její pobavení (řezání obličeje - prstů, sekání, propichování úst, pánského přirození, pálení zaživa…), no prostě nic co byste chtěli okusit na vlastní kůži. Jen kdyby ty gore scény nebyly už na první pohled tak gumové, dialogy jalové a množství scén naprosto nudných. Přitom co se týká brutality, tak si nemůžu absolutně stěžovat.

Jenomže to by tvůrci nesměli chtít dát filmu i jakýsi děj, ve kterém se a nejen oni, ale i samotní diváci dost ztráceli. Spousta věcí tu nedávala smysl, halucinace byly nepřehledné, často zbytečně brzdily rozjetou podívanou (ono to mučení bylo vážně to nejlepší na celém filmu). K dobru jim však musím přičíst fakt, že se jim do toho všeho podařilo přimíchat i trochu toho černého humoru, který dokázal pobavit. Hlavní hrdinka byla totiž nejen šílená, ale měla i smysl pro zvrácený humor.

Neighbor by si tak klidně zasloužil i průměrné ohodnocení, jen kdyby nebyl plný zbytečností a tvůrci si dali více záležet na reálnosti. Ta gumovitost mi vážně lezla na nervy. Nicméně podívat se na tento kousek určitě dá.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat