0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2019

Lolita vib-zeme (1987)

Psychopat unáší, znásilňuje a zabijí mladé studentky a vše si při tom fotí a natáčí…


Psychicky narušený muž unáší mladé studentky do svého příbytku (nákladního kontejneru), kde je sváže, mučí, znásilňuje vibrátory, má s nimi často i pohlavní styk a vše si při tom natáčí a fotografuje. No a na závěr je drasticky zabíjí. Nově nabytým materiálem pak následně ozdobí zdi svého hrůzného obydlí.



Režie: Hisayasu Satô

Rok výroby: 1987
Délka: 63 min
Země: Japonsko
Alternativní název: Lolita: Vibrator Torture

Hrají:
Sayaka Kimura
Rio Yanagawa
Yutaka Ikejima
Takeshi Itô
Kiyomi Itô



Mezi těmi stovkami klasických Pinku – eiga v nichž převažují sadistické erotické dramata, se dá občas narazit i na jejich mnohem tvrdší odnož. Hisayasu Satô natočil opravdu kvantum filmů, které pobouřili širokou veřejnost napříč světem (snad kromě Japonců, jenž si v podobných uchylárnách libují) a občas dokázal i řádně přitvrdit. Tento kousek budiž toho důkazem. Sadistická náplň a násilí páchané na „mladých pannách“ doslova šokovalo i řadu kritiků. Někteří z nich tento film dokonce označili za režisérův nejextrémnější počin.

Je to ale opravdu tak šokující prasárna, při které se vám zvedne žaludek a bude trpět společně s obětmi? No nevím, viděl jsem už mnohem větší hardcore. O nějaké přehlídce brutálního gore si můžete nechat jen zdát. Zde se dočkáte leda tak zakrvácených vibrátorů a to ještě bez detailních záběrů na trýznění obětí. Jasně uvidíme mazání krve po nahých tělech, ocucávání bradavek, stříkání sprejem na tělo a kalhotky, ale žádný pořádný bizarre se nekonal. Na tehdejší dobu to ale pro mimo asijské publikum (pokud se to vůbec dostalo ven) musela být skutečně šokující podívaná.


Lolita vib-země tak řadím spíše k průměrných kouskům. Nebyla to vůbec špatná podívaná, mělo to místy i docela zajímavou atmosféru, ale chybělo mi tu prostě něco navíc. Nějaký opravdu nezapomenutelný zážitek – záběr, který by mi nadlouho utkvěl v paměti. Občas jsem totiž nedokázal přesně určit, zda ty dívky (hraně) trpěly, nebo si to vážně užívaly. A jejich usmrcení kyselinou mohlo být přitom tak úžasnou podívanou – kdyby se řádně přitvrdilo. Všichni víme, co dokáží Japonci natočit za bizarní show.


Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat